BROTT: Misstanke om sabotage i Herrljunga

Under torsdagskvällen ska någon eller några personer gjort sig skyldiga till någon form av sabotage vid järnvägsstationen i Herrljunga.
Foto: Johan Nilsson/Sydöstran

Det var banarbetare vid järnvägen i Herrljunga som under torsdagskvällen upptäckte att någon eller några försökt bryta sig in i banverkets stationsskåp vid järnvägsstationen i Herrljunga.

– Det vi kan konstatera är att det gjorts ett försök till sabotage på banverkets stationsskåp. Dock har det inte lyckats fullt ut, men vi kommer skriva en anmälan om sabotage, säger Johan Petersson, inre befäl vid Alingsåspolisen.

I nuläget finns inga misstänkta personer.

Läs mer

Debatt och dialog

Debatt: Dra in gratis busskort i Borås

Gymnasieskolorna i Borås ska spara miljoner. Samtidigt får alla elever gratis busskort, oavsett hur nära skolan de bor. Det är inte rimligt.

Kultur

Patrick Modiano – inte så smal som man tror

Den franske nobelpristagaren Patrick Modianos djupt personliga tilltal till sina läsare och hans lätt distingerade stil skulle kunna göra honom till en smal författare som bara läses av en liten, exklusiv skara.

Ledarkrönika

Hermansson: Historietrollen kan flyga och fara

”Blott Barbariet var en gång fosterländskt”, sa Esaias Tegnér på sin tid. I dag kan vi konstatera att barbarerna återfinns bland de ”Svärjevänner” som inte kan sin historia.

Missa inte

TV: Vägen som skapar fotbollsilska – BT teståkte: ”Förstör bilen”

✓ Kryssman: ”Jag förstår inte” ✓ Borås stad: ”Går inte ha det så här”

Insändare

Insändare: Se mobbning för vad det är – ett lagbrott

Så länge vi kallar övergreppen i skolan för mobbning kommer vuxenvärlden inte att ta dessa på tillräckligt stort allvar, skriver Erik Rezazadeh.

Ulricehamn

Flera stölder i Ulricehamn – polisen varnar

De senaste dagarna har det skett ovanligt många stölder i Ulricehamn och polisen uppmanar allmänheten att hålla uppsikt över sina ägodelar.