Bollebygd

Tillgänglighetskrav fördröjer bostäder i Töllsjö

Det blev inget bygglov beviljat för nya bostäder i närheten av skolan i Töllsjö. Samhällsbyggnadsnämnden återremitterade ärendet för att få ett förslag på hur samtliga lägenheter kan uppfylla tillgänglighetskraven för flerbostadshus.

Bollebygd

Konsert ska hjälpa hotade elefanter

Världsbasisten Magnus Rosén, sångaren Jörgen Alnevall och dragspelartistren Lars Karlsson ställer sig på scen i Bollebygds kyrka med Bollebygdssångerskan Tove Blomdahl i en gemensam konsert till förmån för hotade elefanter.

Bollebygd

Finepart satsar med ny vd

Finepart i Bollebygd kraftsamlar på säljsidan med Lars Darvall som ny extern vd. Grundaren Christian Öjmertz fortsätter som teknisk chef och fokuserar på utbildning kring produkterna och tekniskt sälj till den globala marknaden.

Bollebygd

Polisen stoppade bil – man misstänks för rattfylleri

Under lördagen stoppades en man i 50–årsåldern av polisen – och misstänks nu för rattfylleri.

Bollebygd

Förslag: Öka kollektivtrafiken till Töllsjö

Två medborgarförslag som lämnats till Bollebygds kommun handlar båda om behovet av att åtgärda bristen på kollektivtrafik till och från Töllsjö.

Bollebygd

Kommunen tecknar borgen för Bollebos byggen

Bollebygds kommun utökar sitt borgensåtagande för den kommunala Stiftelsen Bollebygds hyresbostäder (Bollebo) i samband med att stiftelsen bygger nya lägenheter på Odinslund och i Töllsjö. Flera politiker tycker dock att bygget i Töllsjö kunde vara större.

Bollebygd

Bollebygds kommun säljer Solviken

Bollebygds kommun planerar att sälja lägergården Solviken i Töllsjö. Kommunen hittar ingen kommunal användning för byggnaderna och planen är att försäljningen ska ske någon gång i år.

Bollebygd

Revisorer vill ha ordning på byggprocessen i Bollebygd

Bollebygds kommun saknar riktlinjer för vem som gör vad i exploateringsverksamheten och mycket står stilla i avvaktan på en ny översiktsplan. Det är några punkter som kommunens revisorer har kommit fram till i sin granskning.

Bollebygd

Bollebo höjer hyrorna – men ville höja mer

Den kommunala stiftelsen Bollebygds hyresbostäder (Bollebo) höjer hyrorna med 2,45 procent i genomsnitt. Bollebo ville höja mer för att klara dyrare vatten, avlopp och avfall.

Bollebygd

Hemlin leder arbetet med nya arvoden

Kontroversen i kommunfullmäktige om att inte alla förslag till nya arvoden fick tas upp i omröstningen hade kunnat undvikas, menar kommunfullmäktiges ordförande Peter Hemlin (M). Nu ska han leda arbetet med att ta fram ett nytt arvodesreglemente.

Bollebygd

Nya turer kring politikerarvoden

Bollebygds kommunfullmäktige beslutade att varken sänka politikernas arvoden eller frysa dem, utan att inte förändra någonting i arvodesreglementet. Nu kan beslutet komma att överklagas till förvaltningsrätten.

Bollebygd

La Familia tillbaka i nygammal regi

Rodrigo Macsad och hustrun Jennie drev La Familia i Bollebygd i tio och ett halvt år innan de sålde verksamheten. Nu återvänder Rodrigo Macsad med några kompanjoner som tidigare arbetat för honom.

Bollebygd

Johnny Cash-hyllning till Bollebygd

Söndag den 9 februari kommer gruppen Playing Prayers till Bollebygds kyrka och bjuder på musikgudstjänsten ”Cash” som bygger på Johnny Cash' musik.