Bollebygd

Oenighet om boendeparkeringar

På hur lång tid ska avtalet om boendeparkering på Gästgivaretorget i Bollebygd löpa? Ett förslag om längre kontraktstid förkastades av samhällsbyggnadsnämnden till förmån för ett avtal som bara löper på ett år i taget.

Bollebygd

Rakel och Oraklet - en musikal om vänskap

Vad gör man om vänner blir osams? Det är temat i minimusikalen Rakel och Oraklet som spelas av en ensemble från Göteborgsoperans Skövdescen, som nu besöker Bollebygdskolan F-6.

Bollebygd

Höga vattenflöden i Bollebygd

I Bollebygds kommun har främst Nolåns dalgång drabbats av höga vattenflöden, men även i Sörån forsar vattnet fram.

Bollebygd

Tillgänglighetskrav fördröjer bostäder i Töllsjö

Det blev inget bygglov beviljat för nya bostäder i närheten av skolan i Töllsjö. Samhällsbyggnadsnämnden återremitterade ärendet för att få ett förslag på hur samtliga lägenheter kan uppfylla tillgänglighetskraven för flerbostadshus.

Bollebygd

Konsert ska hjälpa hotade elefanter

Världsbasisten Magnus Rosén, sångaren Jörgen Alnevall och dragspelartistren Lars Karlsson ställer sig på scen i Bollebygds kyrka med Bollebygdssångerskan Tove Blomdahl i en gemensam konsert till förmån för hotade elefanter.

Bollebygd

Finepart satsar med ny vd

Finepart i Bollebygd kraftsamlar på säljsidan med Lars Darvall som ny extern vd. Grundaren Christian Öjmertz fortsätter som teknisk chef och fokuserar på utbildning kring produkterna och tekniskt sälj till den globala marknaden.

Bollebygd

Kommunen tecknar borgen för Bollebos byggen

Bollebygds kommun utökar sitt borgensåtagande för den kommunala Stiftelsen Bollebygds hyresbostäder (Bollebo) i samband med att stiftelsen bygger nya lägenheter på Odinslund och i Töllsjö. Flera politiker tycker dock att bygget i Töllsjö kunde vara större.

Bollebygd

Robotbygge på sportlovsprogrammet

Nio barn slöt upp när Bollebygds bibliotek och organisationen Hemkodat bjöd in till programmering av robotar. Oavsett tidigare kunskaper hade alla chans att lära sig något.

Bollebygd

Bollebygd instiftar pris för tillgänglighet

Bollebygds kommunfullmäktige har beslutat att kommunen ska belöna näringsidkare, föreningar eller organisationer som skapar förutsättningar för att deras verksamheter även blir tillgängliga för personer med någon funktionsnedsättning.

Bollebygd

Bollebygds kommun säljer Solviken

Bollebygds kommun planerar att sälja lägergården Solviken i Töllsjö. Kommunen hittar ingen kommunal användning för byggnaderna och planen är att försäljningen ska ske någon gång i år.

Bollebygd

Revisorer vill ha ordning på byggprocessen i Bollebygd

Bollebygds kommun saknar riktlinjer för vem som gör vad i exploateringsverksamheten och mycket står stilla i avvaktan på en ny översiktsplan. Det är några punkter som kommunens revisorer har kommit fram till i sin granskning.

Bollebygd

Bollebo höjer hyrorna – men ville höja mer

Den kommunala stiftelsen Bollebygds hyresbostäder (Bollebo) höjer hyrorna med 2,45 procent i genomsnitt. Bollebo ville höja mer för att klara dyrare vatten, avlopp och avfall.

Bollebygd

Hemlin leder arbetet med nya arvoden

Kontroversen i kommunfullmäktige om att inte alla förslag till nya arvoden fick tas upp i omröstningen hade kunnat undvikas, menar kommunfullmäktiges ordförande Peter Hemlin (M). Nu ska han leda arbetet med att ta fram ett nytt arvodesreglemente.