Herrljunga

Har diplomering i ekonomi i sikte

Åtta elever i tvåan på ekonomprogrammet på Kunskapskällan har valt att läsa den nya utbildningen till diplomerade gymnasieekonomer.

Herrljunga

LRF-ordföranden: ”Miljön kräver mer svenska livsmedel.”

De växtskyddsmedel som finns i maten i Sverige kommer nästan enbart från importerade livsmedel. LRF:s förbundsordförande, som på onsdagen besökte Herrljunga och Bråttensby vill se mer svensk produktion.

Herrljunga

Sjuhärad: Slog taxiförare och gjorde sönder taxameter

En man i 50-årsåldern i Herrljunga kommun slog taxiföraren i huvudet och sparkade sönder taxametern då han skulle köras till sjukhuset i Borås men hellre ville åka till Systembolaget.

Herrljunga

Sjuhäradselever till SM-final i servering

Eleverna i trean på Restaurangprogrammet på Kunskapskällan i Herrljunga har kvalificerat sig till final i gymnasie-SM i servering. Hannah Pettersson och Jalmar Sandberg representerar klassen i finalen i Grythyttan.

Herrljunga

Brott: Krutbomb hittades i bostad - person anhållen

Vid en husrannsakan i Herrljunga upptäckte polismän narkotika och ett föremål som misstänks vara farligt. Lägenhetsinnehavaren är gripen. Nationella bomskyddet har kallats till platsen. Bombskyddet har oskadliggjort en krutbomb i lägenheten.

Herrljunga

Var hårdhänt mot dotter - döms till böter

En man i Herrljunga döms till dagsböter för ringa misshandel efter att bland annat ha dragit sin dotter i håret och gett henne slag med ett paraply.

Herrljunga

Misstänks för handel med djurdelar

En man i Bohuslän åtalas för grovt artskyddsbrott och smuggling efter att ha handlat med delar från utrotningshotade djur. En del av affärerna gjordes när han bodde i Herrljunga.