Annons
Nyheter

Lärare våldtog student - fick komma tillbaka till skolan

Lärare vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, som tvingats sluta efter anklagelser om sexuella trakasserier och övergrepp har senare fått komma tillbaka till skolan.
En av dem hade tidigare dömts för våldtäkt av en student.
Metoo • Publicerad 15 december 2017
Foto: HASSE HOLMBERG

En av lärarna är en man som dömts till två års fängelse för att ha våldtagit en student. När han skulle arbetsrehabiliteras gick han tillbaka till skolan, som tillät honom att undervisa, rapporterar Sveriges Radios P2 Dokumentär och Ekot.

En tidigare student på Musikhögskolan blev mycket förvånad över att läraren kom tillbaka. Han fick dessutom undervisa i enrum.

Annons

– Det kändes väldigt konstigt att skolan hade kommit fram till att det här var lämpligt, säger hon.

Eleverna klagade till skolledningen men trots detta arbetade han kvar på skolan i flera år.

En annan lärare, som tvingades säga upp sig efter anklagelser om sexuella trakasserier, dök upp på skolan under en konferens. Ytterligare en lärare som nu jobbar på skolan har tidigare anklagats för sexuella trakasserier.

Kungliga Musikhögskolans rektor, Cecilia Rydinger Alin, säger att hon inte kommenterar enskilda anklagelser men att hon har förståelse för att eleverna reagerar.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons