Annons
Nyheter

Bränsle från Iran når venezuelanskt vatten

Venezuela • Publicerad 24 maj 2020
Oljelandet Venezuela har stora svårigheter med att raffinera råvaran till bränsle. Bild från bensinstation i Caracas i april. Arkivbild.
Oljelandet Venezuela har stora svårigheter med att raffinera råvaran till bränsle. Bild från bensinstation i Caracas i april. Arkivbild.Foto: Ariana Cubillos/AP/TT

En tanker med bränsle från Iran har nått Venezuelas ekonomiska zon.

Oljetankern, som heter Fortune, tog sig in i zonen på lördagskvällen lokal tid.

Annons

Statlig tv i Venezuela visade bilder på flottfartyg och flygplan som förberedde sig på att möta och eskortera fartyget in till hamn.

Fem oljetankrar från Iran som beräknas ha omkring 1,5 miljoner fat bensin och alkylatbensin ombord är på väg till Venezuela.

USA har infört kraftiga sanktioner som bland annat syftar till att strypa oljeexporten från både Iran och Venezuela. I april meddelade USA:s militär att den skärper sin närvaro i havet i närheten av Venezuela.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons