Annons

Louise Olsson: ”Del Rey flörtar hit och dit med 60-talspsykedelia”

Publicerad 18 december 2019
Detta är en recension i Borås Tidning. En recension är en subjektiv bedömning av en företeelse eller ett verk.

1 Lana del Rey

Album: Norman fucking Rockwell!

Bolag: Polydor/Interscope

Det räcker med att lyssna på Lana Del Reys sublima cover av Sublimes ”Doin’ time”. Del Rey flörtar hit och dit med 60-talspsykedelia och väver givetvis samman gammal americana för att göra “Norman fucking Rockwell!” till ett av sina bästa album hittills.

2 FKA Twigs

Album: Magdalene

Bolag: Young Turks

Efter att ha gått igenom en titthålsoperation för att operera bort cystor och tumörer från livmodern, samt ett hjärtskärande relationsuppbrott producerades “Magdalene” som ett hyllningsprojekt till kvinnors smärta. Tack, jag behövde höra det efter exakt samma operation.

3 Billie Eilish

Album: When we fall asleep, where do we go?

Bolag: Darkroom/Interscope

Annons

“When we fall asleep, where do we go” spelades in och producerades i en syster och en brors hemmastudio, 17 respektive 22 år gamla. Utan musikalisk bakgrund skapades ett av 2019 års bästa album. Framtiden är ljus, även om tematiken är mörkare än döden.

Årets bästa låt är ‘We appreciate power’ med Grimes. Grimes har alltid varit fascinerad av artificiell intelligens och framtidsdystopier, men tillsammans med Elon Musk (ja, det är Musks flickvän) har besattheten nått en ny nivå. “Miss_Anthropocene” är 2020 års mest efterlängtade album.

Här saknas innehåll

Läs våra andra skivrecensenters topplistor här!

Louise OlssonSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons