1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Fortsatt låsning i Ulricehamnspolitiken

Det blev inte tredje gången gillt. Ulricehamns kommunfullmäktige lyckades inte välja ordförande den här gången heller.
Det blev inget beslut vid torsdagens kommunfullmäktigemöte om val av presidium.
Foto: Louise Olsson

Vid de två första mötena – den 18 oktober och den 25 oktober – i Ulricehamns nyvalda kommunfullmäktige misslyckades man med att komma överens om vem som skulle leda presidiet och frågan bordlades. I går kväll, den 22 november, var förhoppningen att man skulle lyckas välja en ordförande och en vice ordförande. Mats Bogren (NU) var föreslagen som ordförande och till vice ordförande fanns två alternativa förslag, nämligen Sören Johansson (M) och Per Gustavsson (S).

Men med hänvisning till att man fortfarande inte har klart för sig hur det nya styrets samarbete ser ut yrkade Inga-Kersti Skarland (S) på att valet av presidium skulle bordläggas igen och fullmäktige i Ulricehamn har fortfarande ingen ordförande.

Vid fullmäktiges möte skulle man även besluta om budgeten för 2019, men inte heller i den frågan blev det något beslut. Det enda budgetförslag som fanns att ta ställning till var förvaltningens förslag, men eftersom läget kring styre av landet är lika oklart som i Ulricehamn vet man inte storleken på kommunernas statsbidrag och Roland Karlsson (C) föreslog att budgetbeslutet skulle bordläggas. Cesco Silva Gonçalves föreslog att man skulle anta budgeten, men ge möjlighet till tilläggsbudgetar. Fullmäktige valde dock att bordlägga budgetbeslutet.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för 99 kr! (ord pris 597 kr)