Annons

VM-hjälte återvänder i jakt på SM-guld

Örebro gör en målvaktsrockad inför kommande SHL-säsong.
VM-guldmedaljören Jhonas Enroth har skrivit på ett treårskontrakt, samtidigt som tjecken Dominik Furch lämnar.
"Målet är självklart att vinna något"; säger Enroth.
Ishockey • Publicerad 4 maj 2020
Jhonas Enroth drar på sig Örebros ishockeytröja igen. Senast det hände var förra året, 2019. Arkivbild.
Jhonas Enroth drar på sig Örebros ishockeytröja igen. Senast det hände var förra året, 2019. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Jhonas Enroth, ledande spelare när Tre Kronor tog VM-guld på hemmaplan 2013, spelade tolv matcher för Örebro säsongen 2018–2019. Målvakten återvänder till Örebro i veckan och har skrivit på ett kontrakt över tre år.

"Först och främst känns det jättebra att komma tillbaka till Örebro. Jag hade en väldigt bra tid i klubben och staden senast, så det känns bara positivt", säger Enroth, som fyller 32 år i sommar, till SHL-klubbens webbplats.

Annons

Enroth har spenderat den större delen av de tre senaste säsongerna i vitryska KHL-laget Dinamo Minsk, men har ändå haft ett öga på Örebro.

"Jag har följt klubben den senaste tiden och det känns verkligen som man har något bra på gång. Jag har skrivit på ett längre avtal och målet är självklart att vinna något", säger Enroth.

Örebro slutade på åttonde plats i SHL-tabellen den här säsongen, som avslutades i förtid utan SM-slutspel på grund av coronapandemin. I och med värvningen av Enroth står det klart att tjecken Dominik Furch lämnar efter en säsong som förstemålvakt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons