Annons

Spruce Meadows ställer in hopptävlingar

Ridsport • Publicerad 6 maj 2020
Coronapandemin har fått den internationella hoppningen att tvärnita. Nu ställer även Spruce Meadows Masters in evenemanget i september. Arkivbild.
Coronapandemin har fått den internationella hoppningen att tvärnita. Nu ställer även Spruce Meadows Masters in evenemanget i september. Arkivbild.Foto: Jeff McIntosh/AP/TT

's-Hertogenbosch ställde in medan ryttarna var på plats i mars, Aachen strök sedan sommarens tävlingar och nu ger Spruce Meadows upp. Tre av Rolex grand slams fyra arrangemang är borta ur året tävlingskalender för hoppryttarna och nu återstår enbart Genève i december.

Prestigefulla Spruce Meadows Masters i provinsen Alberta, Kanada, var planerat till 9-13 september men arrangören har redan nu tagit beslutet att ställa in samtliga arrangemang i sommar och höst på grund av den pågående coronapandemin.

Annons

Sverige hade planerat att ha ryttare på plats.

Arrangören beklagar på sin sajt att 560 personer blir av med sina jobb och att provinsen förlorar motsvarande runt 600 miljoner kronor i turistintäkter. Cirka en halv miljon åskådare besöker varje år hopptävlingarna och de många kringarrangemangen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons