Annons

Ridsportklassiker ställer in årets tävlingar

Ridsport • Publicerad 22 april 2020
Dressyrstjärnan Therese Nilshagen, här på Dante, är en av många svenska landslagsryttare som går miste om klassiska CHIO Aachen i sommar. Tävlingen är inställd. Arkivbild.
Dressyrstjärnan Therese Nilshagen, här på Dante, är en av många svenska landslagsryttare som går miste om klassiska CHIO Aachen i sommar. Tävlingen är inställd. Arkivbild.Foto: Martin Meissner/AP/TT

En av ridsportens absoluta klassiker är den senaste internationella tävlingen som stryker sig från kalendern. De femstjärniga tävlingarna i Aachen, tänkta att arrangeras i månadsskiftet juni-juli, sköts tidigare upp på obestämd tid men ställs nu in helt.

Coronapandemin gör det närmast omöjligt för arrangören att fastställa lämpliga tävlingsdatum.

Annons

"Människors hälsa har högsta prioritet", säger Frank Kemperman, ordförande i organisationskommittén, i ett pressmeddelande.

Aachen har stått som värd för ridsporttävlingar sedan 1920-talet, med tidigare tävlingsuppehåll enbart för världskrigsåren 1940–1945.

Förra året vann det svenska laget nationshoppningen i Aachen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons