Annons

Forna SHL-laget i akut ekonomisk kris

Ishockey • Publicerad 24 april 2020
Karlskronas Viktor Grahn under en match mot Södertälje. Nu larmar Blekingelaget om akut ekonomisk kris och har stoppat löneutbetalningarna. Arkivbild.
Karlskronas Viktor Grahn under en match mot Södertälje. Nu larmar Blekingelaget om akut ekonomisk kris och har stoppat löneutbetalningarna. Arkivbild.Foto: Naina Helén Jåma/TT

Forna SHL-klubben Karlskrona är i akut ekonomisk kris och har stoppat löneutbetalningarna.

Nu hoppas den hockeyallsvenska klubben på hjälp från kommunen.

Annons

– Utan hjälp finns det ingen framtid för oss, säger klubbchefen Per Rosenqvist till SVT Blekinge.

Föreningen skriver på sin webbplats att man tappat 90 procent av sina intäkter från sponsorer på grund av coronakrisen. Till Blekinge Läns Tidning säger Rosenqvist att det handlar om dagar innan klubbens hela existens står på spel:

– Vi behöver hjälp med den likviditet som krävs för att kunna genomföra en rekonstruktion. Det är antingen det eller ingen verksamhet alls och det hade varit förödande för både Karlskrona och Blekinge i ett idrottsligt perspektiv.

Hur mycket pengar som behövs vill han inte säga.

Karlskrona gjorde tre SHL-säsonger mellan 2015 och 2018 och slutade på elfte plats i allsvenskan den gångna säsongen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons