Annons

Charles Barkley tror på NBA-slutspel i sommar

Den amerikanske basketlegendaren Charles Barkley tror att årets NBA-säsong kommer att spelas klart i sommar. Om än med speciella förutsättningar.
Basket • Publicerad 26 maj 2020
Charles Barkley. Arkivbild.
Charles Barkley. Arkivbild.Foto: Richard Shotwell/Invision/AP/TT

– NBA kommer att fatta ett beslut nästa vecka. Jag är 100 procent säker på att vi kommer att spela, säger Barkley, numera expertkommentator, i en intervju på sportkanalen ESPN.

Men han är orolig för hur coronaläget kommer att påverka spelet och spelarna.

Annons

– De säger att de ska bo på hotell i två till tre månader. Kommer personalen också bo hotellen i två till tre månader? Eller kommer de att gå hem varje dag? Det finns en del frågor utan svar, säger han.

Planerar spel i juli

Dessutom, menar Barkley, måste det finnas en strategi för hur man hanterar eventuellt coronasmittade spelare.

– För mig är det den svåraste delen. Man kan inte stoppa slutspelet. Jag tycker att ett lag helt enkelt måste lämna sin plats om någon av deras spelare får viruset, oavsett vem som blir sjuk.

NBA meddelade förra veckan att man planerar en återstart i slutet av jul och då med alla matcher på ett och samma ställe.

I mitten av mars, när fem veckor återstod av grundserien, blev NBA den första stora amerikanska proffsligan som stängde ned efter att en spelare hade testats positivt för covid-19.

NBA-slutspelet skulle ha börjat den 18 april och varit slut i mitten av juni.

Kommenterade golf

Charles Barkley spelade i NBA 1984–2000 (för Philadelphia 76ers, Phoenix Suns och Houston Rockets) och var del av det legendariska Dream Team som tog OS-guld i Barcelona 1992. Han medverkade även till ett andra OS-guld i Atlanta fyra år senare samt utsågs till NBA:s bästa spelare 1993.

På senare år har han kommenterat basket i tv, och nu i söndags satt han bakom mikrofonen när golfstjärnorna Tiger Woods och Phil Mickelson fick sällskap av NFL-storheterna Peyton Manning och Tom Brady i en välgörenhetsrunda i golf i Florida.

– Det var fantastiskt, och det gav oss något att göra en söndagseftermiddag, säger Barkley om golfspektaklet, där han själv också spelade ett hål för att samla in pengar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons