Annons

Borås Tidning startar ny fotbollssajt

På fredag lanseras BT Fotboll. Sajten kommer att samla fotbollsnyheter från drygt hundra lag – från allsvenskan till division VI.
Fotboll • Publicerad 9 juni 2020
BT-fotboll kommer att bevaka mycket från de lägre divisionerna.
BT-fotboll kommer att bevaka mycket från de lägre divisionerna.Foto: Alex Ljungdahl

Varför väljer ni att göra den här satsningen?

– Sjuhärad är en fotbollsbygd och ingen annan idrott engagerar lika mycket. Det känns som ett ganska givet ämne för en specialsajt, säger Malin Henrikson, sportchef på Borås Tidning.

Annons

Hur kommer bevakningen på BT Fotboll att skilja sig från fotbollsbevakningen som redan i dag finns på sportsidorna och bt.se?

– Framför allt handlar det om paketeringen. Här finns allt samlat på ett ställe med lättnavigerade menyer där man kan välja sin serie, följa liverapporterna från elitmatcherna eller se våra tv-sändningar. Vi kommer dessutom att ge lokalfotbollsprofilen Ismet Tursic mer utrymme. Bloggen skrotas och hans nyhetsmaterial och krönikor kommer framöver att hittas här.

Malin Henrikson, sportchef på Borås Tidning
Malin Henrikson, sportchef på Borås TidningFoto: Anders Robertsson

Med tanke på att coronaviruset skjutit fram säsongerna. Tror du att det finns ett extra stort sug efter fotboll nu?

– Jag tror inte, jag vet! Sällan har väl så många suktat så mycket efter idrott som den här våren. För mig har det varit en påminnelse om vilken viktig roll den spelar i många människors liv.

Vilka serier tror du kommer att bli extra intressanta att följa i år?

– Oj, vi bevakar drygt hundra lag från Elfsborg i allsvenskan till Sjötofta i division VI så det finns en del att välja mellan. Men division I mellersta Götaland med fyra lokala lag, som vill visa att det finns damfotboll med ambitioner blir spännande. Dessutom kan Ulricehamnssexan bli ett riktigt getingbo med många lag inblandade i toppen. Och jobbar man på BT måste man ju lyfta BT-fyran med profilstarka Byttorp och Kronäng och möten mellan Marks tre bästa lag – Kinna, Skene och Sätila.

Fakta

Detta är BT Fotboll

Den som redan har ett inlogg till bt.se kommer att få tillgång även till BT Fotboll. Men det går även att lösa ett abonnemang enbart på fotbollssajten.

Sajten lanseras på fredag den 12 juni – lagom till att tävlingsfotbollen på seniornivå drar igång i helgen.

Gabriel AlmlöfSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons