1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Viking Line återupptar frakttrafik

Viking Line har ställt in all persontrafik till Mariehamn men kommer att köra gods tre gånger i veckan. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg / TT

Rederiet Viking Line har ställt in all persontrafik mellan Kapellskär och Mariehamn på Åland på grund av coronakrisen. Men från och med tisdag nästa vecka återupptas trafiken för frakttransport, bland annat med mat och mediciner.

Fartyget Rosella kommer att gå tre gånger i veckan. Inga resenärer kommer att kunna åka med, vilket också gör att fartyget kan lasta mer frakt än normalt.

– I vanliga fall är det ganska många personbilar men nu kan man ju fylla på med frakt enbart. Fartyget är i vanliga fall ungefär som ålänningarnas buss till Sverige, men just nu kan de inte åka med, säger Eleonora Hansi, informationschef på Viking Line.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för 99 kr! (ord pris 597 kr)

Fartyget har frakt i vanliga fall också men i den speciella situation som råder får inga passagerare följa med, förklarar hon.

Sedan tidigare går fartyg med frakt mellan Stockholm, Åland och Åbo. Viking Line tar också frakt mellan Helsingfors och Tallinn.

Trafiken mellan Stockholm, Åland och Helsingfors är fortsatt inställd till den 13 april och Viking Cinderella tagen ur trafik till den 16 april.