1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Mourinho ber om ursäkt – bröt mot anvisningar

Tottenham tvingas ta både sina spelare och tränaren José Mourinho i örat sedan det spridits bilder på när de tränar i en park i London.
Tottenham och tränaren José Mourinho under en träning tidigare under säsongen. Nu får de en reprimand från klubbledningen för att de tränat tillsammans i en park.
Foto: Alastair Grant/AP/TT

Den brittiska regeringen har bett folk att stanna hemma under coronapandemin. Dessutom ska man hålla avstånd till andra när man ändå vistas utomhus.

José Mourinho såg inte till att hans spelare gjorde vare sig det ena eller det andra.

Mourinho fotograferades när han tränade i Hadley Common, en park i London, med mittfältaren Tanguy Ndombele. Mittbacken Davinson Sanchez och ytterbacken Ryan Sessegnon filmades samtidigt av förbipasserande när de sprang tillsammans genom parken.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för 99 kr! (ord pris 597 kr)

– Alla våra spelare har blivit påminda om att visa respekt för social distansering när de tränar utomhus. Vi ska fortsätta att påminna dem om det, säger en talesperson för Premier League-klubben till brittiska medier.

Under onsdagen bad José Mourinho om ursäkt.

– Det är avgörande att vi alla gör vad vi kan för att bidra och att vi följer regeringens rekommendationer för att stötta våra hjältar inom NHS (det brittiska sjukvårdssystemet) och för att rädda liv, säger Mourinho i ett uttalande.