1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Svenskarna bakom Bostons avancemang

Boston är klart för kvartsfinal i Stanley Cup.
Joakim Nordström och Marcus Johansson blev matchhjältar med varsitt mål för klubben, som till slut vann med 5–1 över Toronto.
Boston firar segern mot Toronto.
Foto: Charles Krupa/AP/TT

Joakim Nordström inledde målskyttet när han från snäv vinkel fick in pucken mellan Toronto-målvakten Frederik Andersens plockhandske och benskydd, ett av få misstag Andersen gjorde under hela slutspelet.

Målet kom efter en knapp kvarts spel och gav än mer tändvätska åt ett redan hett Boston – och det gällde såväl spelarna på isen som den extatiska hemmapubliken.

Johanssons mål kom bara minuter senare. Ett slarv i Torontoförsvaret gjorde att svensken kunde ta pucken bakom mål, åka runt och från nära håll pricka in 2–0.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för 99 kr! (ord pris 597 kr)

Toronto försökte komma ikapp, men hade svårt mot ett välspelande och hårt kämpande Boston. John Tavares fick in en reducering, men Boston utökade i tredje perioden genom Sean Kuraly och Charlie Coyle. När Toronto sedan plockade ut Andersen i målet kunde Patrice Bergeron pricka in slutresultatet 5–1 i tom kasse.

– Jag tror att vi vid de flesta tillfällena eliminerade deras kontringslägen. Vi gjorde ett ganska bra jobb där, säger finländske målvakten Tuukka Rask i eftermatchintervjun på isen.

Boston vann matchserien med 4–3 och därmed är samtliga kanadensiska lag ute ur kampen om Stanley Cup-pokalen.

Nu väntar Columbus för Boston.

– Det kommer inte att bli lättare. Det är ett bra lag. De är snabba, kämpar hårt. Vi kommer att göra allt vi kan för att gå vidare, men vi får se, säger Tuukka Rask.