Mal och kompetensbrist – Ivo sågar barnboende

Inspektionen för vård och omsorg kritiserar ett LSS-boende för barn i Trelleborgs kommun. Arkivbild.
Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Efter fynd av skadedjur och bristande kompetens hos både föreståndare och personal riktar Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) nu skarp kritik mot ett LSS-boende för barn i Trelleborgs kommun. Nu måste kommunens socialnämnd redovisa för hur bristerna ska rättas till, rapporterar P4 Malmöhus.

Ivo konstaterar att föreståndaren saknar tillräcklig kompetens för att leda boendet. Dessutom har hälften av personalen bytts ut – men vilken utbildning de har kunde föreståndaren vid en inspektion inte svara på.

Vid samma tillfälle hittades skadedjur i form av malar på flera ställen, och ventilationen ansågs också vara bristande. Ivo konstaterar i sin kritik att boendet är alltför likt en institution, eftersom flera rum saknar eller har få möbler, skriver Trelleborgs Allehanda.

Det är inte första gången boendet hamnar i blåsväder. Arbetsmiljöverket hotade efter en tidigare inspektion med att stänga det.

Läs mer

Debatt och dialog

Debatt: Dra in gratis busskort i Borås

Gymnasieskolorna i Borås ska spara miljoner. Samtidigt får alla elever gratis busskort, oavsett hur nära skolan de bor. Det är inte rimligt.

Kultur

Patrick Modiano – inte så smal som man tror

Den franske nobelpristagaren Patrick Modianos djupt personliga tilltal till sina läsare och hans lätt distingerade stil skulle kunna göra honom till en smal författare som bara läses av en liten, exklusiv skara.

Ledarkrönika

Hermansson: Historietrollen kan flyga och fara

”Blott Barbariet var en gång fosterländskt”, sa Esaias Tegnér på sin tid. I dag kan vi konstatera att barbarerna återfinns bland de ”Svärjevänner” som inte kan sin historia.

Missa inte

TV: Vägen som skapar fotbollsilska – BT teståkte: ”Förstör bilen”

✓ Kryssman: ”Jag förstår inte” ✓ Borås stad: ”Går inte ha det så här”

Ulricehamn

Man häktas misstänkt för mordförsök – ”Har gett olika berättelser"

Den man i 50-årsåldern som misstänks ha huggit en annan man med ett tillhygge, häktades under måndagen.

Ulricehamn

Flera stölder i Ulricehamn – polisen varnar

De senaste dagarna har det skett ovanligt många stölder i Ulricehamn och polisen uppmanar allmänheten att hålla uppsikt över sina ägodelar.