1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Lloyd historisk när USA nollade Chile

Carli Lloyd blev historisk när USA gjorde vad de skulle.
3–0 mot Chile betydde andra raka segern i fotbolls-VM och att den regerande världsmästaren tog tillbaka ledningen i Sveriges grupp.
Nu väntar en gruppfinal mot Blågult.
USA-legendaren Carli Lloyd firar ett av sina två mål mot Chile.
Foto: Alessandra Tarantino

Gammal är äldst. Fråga Carli Lloyd. I den andra gruppspelsmatchen mot Chile satte 36-åringen både 1–0 och 3–0 för USA och blev därmed historisk som första spelare att göra mål i sex raka VM-matcher.

Milstolpen innebär att Lloyd – som nu gjort tio mål i VM-karriären – passerar tyska Birgit Prinz när det gäller mål i raka VM-matcher.

– Oavsett om jag kommer in från bänken eller startar så försöker jag bara hjälpa laget så mycket jag kan. Det handlar inte om rekord, jag vill vinna ett VM till med det här laget, säger Lloyd i TV12:s sändning.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för 99 kr! (ord pris 597 kr)

"Gav oss en tuff match"

Amerikanskan var dessutom nära att göra hattrick, men brände bland annat en straff i den 81:a minuten. Nio minuter tidigare hade hon också en nick i ribban.

I stället blev USA nollat i andra halvlek. Chiles målvakt Claudia Endler, en av världens bästa, svarade för flera riktigt vassa räddningar och gjorde vad hon kunde för att hålla nere siffrorna.

– Chile kom ut och gav oss en riktigt tuff match, säger Carli Lloyd.

Men Endlers storspel räckte inte.

USA, som valde att vila flera stjärnor, däribland anfallstrion Megan Rapinoe, Tobin Heath och Alex Morgan, tog sin andra raka seger och har nu en målskillnad på 16–0 efter att ha kört över Thailand med 13–0 i VM-premiären.

"Kommer inte bli enkelt"

På torsdag väntar en gruppfinal mot Sverige. Lagen har lika många poäng, sex, men svenskorna har sämre målskillnad och måste därmed slå USA för att kunna vinna gruppen.

– Det blir en tuff, tuff match mot Sverige. Det kommer inte bli enkelt. Vi har en match kvar och sedan kan vi blicka framåt mot nästa, säger Carli Lloyd.

Vinnaren i gruppen får möta tvåan i grupp B, troligen Spanien eller Kina. Slutar Sverige tvåa i gruppen väntar tvåan i grupp E, vilket blir Kanada eller Nederländerna.