Liverpool till VM-final efter Firminos sena mål

Liverpools stjärnanfallare Roberto Firmino sköt den europeiska Champions League-mästaren vidare till final i klubblags-VM i fotboll.
Fotboll • Publicerad 18 december 2019
Liverpools Roberto Firmino, höger, och Trent Alexander-Arnold, vänster, firade segermålet mot Monterrey som båda var inblandade i.Foto: Hassan Ammar/AP/TT

Brasilianen, som inledde semifinalen mot mexikanska Monterrey på bänken, byttes in i den 85:e matchminuten och satte sedan det matchavgörande 2–1-målet sex minuter senare, på tilläggstid, i Doha, Qatar.

Liverpool, som representerat av sitt B-lag slogs ut ur den engelska ligacupen efter 0–5 borta mot Aston Villa ett dygn tidigare, tog ledningen genom Naby Keita i den elfte minuten. Monterrrey, tidigare i år mästare i latinamerikanska Champions League, kvitterade genom Rogelio Funes Mori bara tre minuter senare.

I slutet av andra halvlek bytte Liverpool in de ordinarie startspelarna Sadio Mané, Trent Alexander-Arnold och Roberto Firmino. Alexander-Arnold slog sedan inlägget som Firmino stötte in till 2–1 i 91:a minuten. Liverpool ställs nu mot brasilianska Flamengo, mästare i sydamerikanska Copa Libertadores, i lördagens final.