1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Linda Bergström utslagen av 55-åring

Linda Bergström åkte ur i kvartsfinalen i Europeiska spelen. Arkivbild.
Foto: Jonas Ekströmer/TT

I herrsingel hade sedan tidigare både VM-finalisten Mattias Falck och Kristian Karlsson åkt ur, likaså Matilda Ekholm i damsingel.

Det enda återstående bordtennishoppet för svensk del i Europeiska spelen var Linda Bergström som var framme i kvartsfinal i vitryska Minsk – men väl där blev det respass även för henne.

Den 24-åriga svenskan ställdes mot en minst sagt rutinerad motståndare i form av 31 år äldre (!) Lian Ni Xia som tävlar för Luxemburg men är född i Kina. Ni Xia vann VM-guld i lag redan 1983 – tolv år innan Bergström föddes.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för 99 kr! (ord pris 597 kr)

Lian Ni Xia, som fyller 56 år den 4 juli, tog ett tidigt grepp om matchen och gick upp i ledning med 3–0 i set. Bergström svarade genom att vinna det fjärde setet med 11–5 – men föll sedan i ett jämnt femteset med 9–11. Lian Ni Xia vann därmed med 4–1 i set med siffrorna 11–8, 11–7, 5–11, 11–9.

Resultatet innebär att Linda Bergström missade chansen att kvala in till OS genom Europeiska spelen där guld- silver och bronsmedaljören i respektive sport automatiskt får en plats i Tokyo, Japan där olympiska spelen avgörs nästa år.

Det finns dock andra vägar att gå. Det går även att ta sig till OS via kvalspel senare i år samt att samla poäng på världsrankningen.