1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Larsson och Larsen lättade efter segern

Första segern för säsongen var efterlängtad.
Speciellt två spelare i IFK Norrköping var lättade efter 4–3 hemma mot Falkenberg.
Jordan Larsson och Kasper Larsen hade huvudroller i den allsvenska målfesten på Östgötaporten.
Tvåmålsskytt men också utvisad. Jordan Larsson höll sig i händelsernas centrum när IFK Norrköping slog Falkenberg med 4–3 och tog årets första seger i allsvenskan.
Foto: Stefan Jerrevång/TT

Larsson tryckte in både 2–1 och 3–2 varpå han skickade bort bollen en bra bit efter en avblåsning för frispark för Falkenberg.

Så får man inte göra.

Så ska man inte göra om man redan dragit på sig ett gult kort i matchen. Domaren Magnus Lindgren visade ingen pardon. Han rotade i fickan och plockade fram det röda kortet och Larsson missar torsdagens match mot Djurgården.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för 99 kr! (ord pris 597 kr)

Något som kan bli kostsamt för Norrköping eftersom Christoffer Nyman, Larssons anfallskollega från start mot Falkenberg, klev av redan efter 23 minuter med en förmodad lårskada.

– Det är skit. Jag ska på röntgen nu, sade Nyman till TT.

"Onödigt gjort"

Larsson var högst medveten om att han satte laget i en svår sits med dryga kvarten kvar. Därför tog han upp utvisningen utan att vänta på att få frågor om den.

– Jag ska spara er tid, sade han till reportrarna. Jag tar helt på mig utvisningen, det var onödigt gjort.

Varpå han gav Lindgren en skrapa.

– Jag tycker också att domare på den här nivån ska ha lite känsla. Om man nu ska visa ut mig, ge mig gult kort för en sådan sak, tycker jag att han ska göra det åt båda hållen. De maskade också stora delar av matchen men fick inga gula kort eller tillsägelser, sade Jordan Larsson.

– Jag vill inte prata mer om situationen, men jag pratar gärna om matchen.

Stekhet start

Inte så konstigt. Det fanns, sett ur Larssons perspektiv, mycket att prata om. Han är stekhet just nu. Målen mot Falkenberg dubblade antalet han hittills skickat in i allsvenskan. Inte anmärkningsvärt med tanke på hans talang, men uppseendeväckande ställt i relation till hans tunga första år i Norrköping.

Då kämpade Larsson för att ta en plats i laget. Som han presterar nu är han given.

– Det har varit en bra start. Jag fick en bra försäsong, spelade mycket och fick förtroende av tränaren. Då växte också självförtroendet och jag har tagit med mig det in i allsvenskan.

Båda målen var exempel på prickskytte. Välplacerade bollar utom räckhåll för Hampus Nilsson i Falkenbergs mål.

TT: Det som var svårt och jobbigt förra året är lätt nu?

– Så är det. Det kommer med självförtroendet. Förra året fick jag inte spela så mycket kontinuerligt. Då är det svårt att komma in i någon rytm.

Larsens revansch

Larsson fick det röda kortet med kvarten kvar av ordinarie tid. I 87:e minuten kvitterade inhopparen Edi Sylisufaj för Falkenberg. Men Kasper Larsen såg till att Norrköping fick sista ordet med nickmålet i tredje tilläggsminuten.

Larsson sprang raka vägen in på planen efter slutsignalen. Han kunde andas ut. Detsamma gällde för Larsen. Efter ett självmål (1–1) och några tveksamma ageranden fick dansken en personlig revansch.

– Jätteskönt. Försvarsmässigt är det inte en bra match av oss och inte av mig själv. Jag tycker ändå att segern säger något om lagets styrka och vår mentalitet. Men ser vi framåt måste det bli bättre defensivt, sade mittbacken.

Tungt för Falkenberg

Kalle Holmberg gav Norrköping ledningen. Christoffer Carlsson kvitterade till 2–2 för Falkenberg i början av andra halvlek. Och efter Sylisufajs sena 3–3 hoppades Falkenbergs tränare Hans Eklund på en poäng.

– Vi gör en bra match, ligger i och krigar, drabbas av motgångar men lyckas komma tillbaka. Vi gör tre mål på bortaplan mot en bra motståndare, men tyvärr sitter vi här med Svarte Petter och får inte med oss någon poäng hem.

– Det känns väldigt tungt.