1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Kessidis lovar VM-revansch: "Det kommer"

Brottaren Alex Bjurberg Kessidis blev nervös och tagen av stunden.
Svensken förlorade VM-finalen med 0–8, men utlovar revansch.
Alex Bjurberg Kessidis, höger, förlorade VM-finalen mot Tamas Lorincz från Ungern.
Foto: Ken Satomi/ ASSOCIATED PRESS / TT

Det blev inte alls som Alex Bjurberg Kessidis hade tänkt sig. Den 24-årige brottaren – som tävlar i 77-kilosklassen – klev in i VM-finalen mot den 32-årige veteranen Tamas Lorincz, Ungern, med en offensiv inställning. Bara två minuter och 29 sekunder senare hade han förlorat matchen med 0–8.

– Jag blev nerdömd i parterr och det kan gå snabbt i brottning. Han vann några situationer och det blev 0–6 efter en "challenge" (utmaning av domslut) där jag och mina tränare tyckte jag skulle ha poängen, säger han till TT.

Assisterande förbundskaptenen Jimmy Samuelsson utvecklar om domslutet, där det bedömdes att Alex Bjurberg Kessidis hade stått för kardinalsynden i grekisk-romersk stil: ett grepp nedanför höften på motståndaren.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för 99 kr! (ord pris 597 kr)

– Det är en sådan situation där han har händerna ovanför och glider ner på skinkan. Hur många gånger är det inte någon som nuddar benen? Det händer hela tiden. Jag tycker det var hårt dömt, säger Samuelsson.

Erkänner: "Var nervös"

Bjurberg Kassidis:

– Det är en bedömningssport. Jag har brottats sen jag var fyra år gammal och har själv fått med mig bedömningar i vissa situationer.

Jimmy Samuelsson menar att brottaren var tagen av stunden och bedömer 24-åringen som "lite paralyserad" i början.

– Man kan väl säga att jag var det. Jag var nervös och inte riktigt på hugget. Nerver spelar in på sådana här mästerskap. Det stämde inte i huvudet eller i kroppen och jag fick inte ut det jag fick första dagen, säger Bjurberg Kessidis.

TT: VM-silver och en säkrad OS-plats. Kan du vara nöjd över mästerskapet i stort?

– Just nu tänker jag bara på att jag kunde ha blivit världsmästare. Men jag antar att när jag smält det här lite kommer jag tänka annorlunda Och jag vet att jag kommer att bli världsmästare. Det kommer.

"Ska krossa motståndare"

Tonen i rösten låter bestämd när han pratar om framtiden.

– Jag får träna hårdare. När OS startar ska jag vara ännu bättre och inte hamna i sådana här situationer. Jag ska krossa mina motståndare i stället.

VM-guldet var Tamas Lorincz första. Sverige har inte vunnit VM-guld i brottning sedan Jenny Fransson 2012. På herrsidan går torkan tillbaka till Martin Lidbergs guld i Paris 2003.