1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Jätteras av världsettan Johnson

PGA-tävlingen i Hilton Head såg ut att få en favoritseger i Dustin Johnson. Då tappade världsettan precis allt och föll som en sten genom resultatlistan. I stället fick publiken se en helt ny vinnare på den amerikanska golftouren.
Dustin Johnson försöker läsa greenen på det sjätte hålet under söndagens runda.
Foto: Mic Smith/AP/TT

Dustin Johnson såg ut att ta sin 21:a PGA-tourseger, bara veckan efter andraplatsen i US Masters. Men med åtta hål kvar att spela började Johnson en sällan sedd kollaps på proffstouren. Plötsligt var taiwanesen C T Pan i ledningen, och kunde ta sin allra första PGA-tourseger.

27-årige Pan får ursäkta, allt fokus efter tävlingen låg på Dustin Johnson. Amerikanen ledde när han slog ut på söndagen, han ledde efter avslutningsrundans första nio hål, och trots vissa problem ledde han även efter tio hål.

Sen var det dags för hål 11. Ett utslag långt till höger och ett misslyckat inspel blev inledningen till tre raka bogeys. Humöret var inte på topp när Johnson följde upp med ett slag i vattnet på 14:e, och till slut en dubbelbogey. Hål 15 då? En ny dubbelbogey och sju tappade slag på fem hål. Ledningen förbyttes till en slutlig 28:e plats.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för 99 kr! (ord pris 597 kr)

Johnson delar placeringen med Alex Norén, som åkte upp och ner i resultatlistorna under hela tävlingen. Den avslutande rundan blev inte lika dramatiska som Johnsons, svensken gick runt på 72 slag, ett över par.