Ivo kritiserar missade besök hos dödssjuk

Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) kritiserar omsorgsnämnden i Örnsköldsviks kommun. Arkivbild.
Foto: Vilhelm Stokstad/TT

I september i fjol skulle hemtjänsten göra två nattliga besök hos en kvinna som var dödssjuk i cancer. Men personalen gick till fel adress båda gångerna och kvinnan blev utan besök. Dagen därpå avled hon och nu riktar Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) kritik mot omsorgsnämnden i Örnsköldsviks kommun, rapporterar SVT Nyheter Västernorrland.

Ivo konstaterar att nämnden allvarligt brustit i tillsynen och i vården i livets slutskede. Inte heller har nämnden levt upp till kraven vad gäller ledning och planering.

Kommunen anmälde sig själv till Ivo enligt Lex Sarah och uppger i sitt yttrande att verksamheten brustit då nattpersonalen inte kontaktade närstående eller distriktssköterska när de inte kunde ta sig in fastigheten. Kommunen medger också brister i kommunikationen och dokumentationen men säger sig ha vidtagit förbättringsåtgärder.

Läs mer

Debatt och dialog

Debatt: Dra in gratis busskort i Borås

Gymnasieskolorna i Borås ska spara miljoner. Samtidigt får alla elever gratis busskort, oavsett hur nära skolan de bor. Det är inte rimligt.

Kultur

Patrick Modiano – inte så smal som man tror

Den franske nobelpristagaren Patrick Modianos djupt personliga tilltal till sina läsare och hans lätt distingerade stil skulle kunna göra honom till en smal författare som bara läses av en liten, exklusiv skara.

Ledarkrönika

Hermansson: Historietrollen kan flyga och fara

”Blott Barbariet var en gång fosterländskt”, sa Esaias Tegnér på sin tid. I dag kan vi konstatera att barbarerna återfinns bland de ”Svärjevänner” som inte kan sin historia.

Missa inte

TV: Vägen som skapar fotbollsilska – BT teståkte: ”Förstör bilen”

✓ Kryssman: ”Jag förstår inte” ✓ Borås stad: ”Går inte ha det så här”

Ulricehamn

Man häktas misstänkt för mordförsök – ”Har gett olika berättelser"

Den man i 50-årsåldern som misstänks ha huggit en annan man med ett tillhygge, häktades under måndagen.

STORBRANDEN I BORÅS

Alla drabbade: Så gick det för dem efter storbranden

16 företag och föreningar om vägen tillbaka efter att verksamheterna totalförstördes