1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Hoppet lever för MFF – Rosenberg hjälte

Markus Rosenbergs sista hemmamatch i karriären fick ett sagoliknande slut.
Han avgjorde med 4–3-målet på tilläggstid mot Dynamo Kiev – och såg därmed till att Europa League-hoppet lever vidare för Malmö FF.
Markus Rosenberg nätade två gånger i sin sista hemmamatch för Malmö FF.
Foto: Andreas Hillergren/TT

Det sista målet kom nästan i fotbollsmatchens sista spark och såg till att hela Stadion exploderade i eufori över att MFF hade besegrat Dynamo Kiev med 4–3. Det var dessutom Markus Rosenbergs andra mål i matchen, efter att han kvitterat till 2–2 i början av andra halvlek.

– Det var känslosamt. Jag tycker att jag hittade hyfsat fokus ändå, men det var känslosamt. Sedan när man var inne i matchen så släppte det, då blev det helt okej fokus, sade 37-åringen.

– Den kärleken jag får, den kärleken ger jag tillbaka.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se och appen MinBT. 3 månader för endast 59 kr! (ord pris 119 kr)

Hyllades med tifo

Flera medspelare var känslosamma efter matchen och hyllade lagkaptenen.

– Det är helt sjukt. Det var det här vi drömde om allihop innan vi började matchen, att han skulle få den här avslutningen. Helt fantastiskt. Han förtjänar det verkligen, säger Johan Dahlin.

Före avsparken hyllades Rosenberg stort med ett tifo tillägnat bara honom.

Men det skulle spelas 90 minuter fotboll också. MFF fick en smakstart på matchen och öppnade målskyttet efter bara drygt en minuts spel. Jo Inge Berget nickade bollen mot mål på en hörna och mittbacken Rasmus Bengtsson höll sig framme på målvaktens retur och stötte in 1–0.

"Krävs nästan en seger"

Men inte ens en storspelande Johan Dahlin kunde behålla ledningen åt Malmö. 18 minuter in i matchen sköt ytterbacken Vitaliy Mykolenko in kvitteringen och strax innan halvtidsvilan gjorde Viktor Tsygankov 2–1 efter en snabb kontring.

– Jag tror vi satte nytt rekord i löpmeter i första halvlek, det kändes som att vi bara sprang runt i ingenmansland. Sedan rättade vi till det i andra och visade vilket bra lag vi är, säger MFF-backen Rasmus Bengtsson.

Uwe Rösler bytte till den andra halvleken in Erdal Rakip mot Bonke Innocent, ett offensivt byte som gav utdelning. Hans 3–2-mål – efter Markus Rosenbergs kvittering – stod sig dock inte som matchavgörande, då Dynamo Kiev hann med en sen kvittering.

Det sista ordet kom dock från Rosenberg som därmed ser till att Malmö FF har goda chanser att avancera från Europa League-gruppspelet. MFF ligger nu tvåa i gruppen och möter FC Köpenhamn i den sista matchen.

– Det blir en tuff match, vi är tre lag som kan gå vidare. Det krävs nästan en seger där nere för att ta oss vidare, det är en väldigt lång väg kvar, säger Rasmus Bengtsson.