1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Engqvist slutar: "Omöjligt att fortsätta"

På grund av historiken med hjärnskakningar avslutar Andreas Engqvist ishockeykarriären.
Prio nummer ett för djurgårdsstjärnan är nu att få ordning på hälsan.
"Jag har fortfarande problem i vardagen. Därför känns det omöjligt att fortsätta", säger 31-åringen till Djurgårdens webbplats.
Andreas Engqvist avslutar ishockeykarriären. Arkivbild.
Foto: Claudio Bresciani/TT

Trots att det har gått nästan ett helt år sedan han senast gjorde en match för Djurgården, och fick en ny smäll mot huvudet i ett möte med Rögle, så har Djurgårdens tidigare lagkapten Andreas Engqvist inte givit upp.

Han väntade in i det sista – men nu har han tvingats ta beslutet att avsluta karriären.

"Jag mår inte tillräckligt bra för att kunna spela hockey och just nu kan jag inte ens leva ett fullt normalt liv", säger Engqvist till Djurgårdens webbplats.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för 99 kr! (ord pris 597 kr)

29 matcher i SHL

31-åringen var med och tog Djurgården till SM-final redan 2010 och återvände till Stockholmsklubben 2017 efter en sju år lång sejour i Nordamerika och Ryssland.

Återkomsten blev dock inte vad han hade tänkt sig och det blev inte mer än 29 matcher i SHL. Den första hjärnskakningen åkte han på i ett möte med Mora den 27 december 2017. Och efter ännu en smäll mot Rögle i inledningen av förra säsongen blev det inga fler comebackförsök.

"Jag kände mig så nära hundra som möjligt. Jag var i bra form. Sedan höll det inte riktigt, jag fick en till smäll. Men jag har hela tiden intalat mig själv att jag skulle komma tillbaka. Jag har velat spela hockey igen mer än något annat".

Rehabtränar i Djurgården

Engqvists högsta prioritet är nu att bli återställd och att slippa vakna upp med huvudvärk. De närmaste två månaderna kommer han att fortsätta sin rehabilitering i Djurgårdens verksamhet och arbetsträna tio timmar i veckan.

"Djurgården har hjälpt mig väldigt mycket och varit ett stort stöd. De vet att jag behöver något att komma till på dagarna. Det betyder mycket för mig", säger Engqvist.