Efterlängtat måljubel när AIK vann

Det fanns mycket att glädjas åt för AIK efter 3–0 hemma mot Elfsborg.
Eller vad sägs om tre poäng, Kolbeinn Sigthórssons två första fullträffar i AIK-tröjan och ett efterlängtat Henok Goitom-mål.
Fotboll • Publicerad 13 juli 2019
Målskyttarna Henok Goitom och Kolbeinn Sigthórsson kramar om varandra efter Goitoms 3–0-mål.Foto: Magnus Andersson/TT

Det var en match där det mesta klickade för AIK hemma på Friends arena. Från början till slut kom det mesta att handla om hemmalaget, och mycket om ett isländskt nyförvärv.

Kolbeinn Sigthórsson fick chansen från start mot Kalmar i förra veckan men målen uteblev den gången. Mot Elfsborg fanns han återigen med från start – och nu lossnade det för anfallaren.

"I allt bättre form"

I 24:e minuten höll han sig framme efter en miss i bortalagets försvar och kunde tråckla in ledningsmålet, och sitt första mål i AIK-tröjan.

Mål nummer två kom dryga kvarten senare. Robert Lundström slog ett inlägg som täcktes. Men högerbacken fick ett nytt försök direkt efter och då nådde bollen Sigthórsson som kunde skarva in 2–0.

– Det är självklart bra för mig att få göra mina första mål i allsvenskan. Jag känner att jag blir i allt bättre form och kan bidra mer till laget, sade islänningen till C More i paus.

AIK-supportrarna, som under de första 45 minuterna fick glädjas åt Sigthórssons första mål, fick i andra halvlek dra på smilbanden när en annan anfallare presenterade sig.

Henok Goitom har inte haft det lätt med att få bollen i nät under säsongen och stod inför matchen på noll gjorda mål i allsvenskan. Men i matchminut 65 hände det efterlängtade när lagkaptenen sköt in slutresultatet 3–0.

– Hade jag varit 25 kanske det hade blivit en stor grej. Jag tycker att jag har gjort några bra matcher. Kändes som folk utifrån var lite mer stressade än vad jag var. Kan man inte göra mål får man bli assistkung i stället, säger Goitom till C More.

Förbi rivalen

Segern tar AIK förbi Djurgården och upp till andra plats i tabellen, tre poäng bakom Malmö. Djurgården kan dock återta platsen om de vinner mot Malmö på söndag.

Elfsborg är kvar på åttonde plats men kan bli omsprungna av Sirius och Östersund som båda spelar på söndag.