1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Drottning Elizabeth: Vi övervinner det här

Drottning Elizabeth tackar de britter som följer uppmaningen att stanna hemma i självisolering.
Närmare 5 000 coronadödsfall har bekräftats i Storbritannien.
Drottning Elizabeth|II höll ett tal till nationen på söndagen.
Foto: Buckingham Palace via AP/TT
Storbritanniens hälsominister Matt Hancock varnar för skärpta utegångsrestriktioner om befolkningen inte följer uppmaningar om att undvika att till exempel solbada på allmän plats. Arkivbild.
Foto: Alberto Pezzali/AP/TT

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se och appen MinBT. 3 månader för endast 59 kr! (ord pris 119 kr)

Dödstalet har stigit med 621 fall enligt de senaste siffrorna, meddelar hälsodepartementet. Därmed har 4 934 dödsfall med koppling till covid-19 bekräftats.

Hälsominister Matt Hancock har meddelat att striktare regler om utomhusvistelser kan införas om inte de restriktioner som införts följs. Hancock, som själv är smittad av coronaviruset, säger i en intervju med mediebolaget Sky news att "det är emot reglerna" att sola sig på allmänna platser, och att man utsätter andra för livsfara.

En minoritet struntar i att följa reglerna om att bara lämna hemmet för att handla nödvändiga varor och medicin, och att motionera en gång om dagen, konstaterar Hancock för BBC.

– Det är ganska otroligt.

Drottning Elizabeth II säger i sitt tv-sända tal att hon är medveten om att britterna genomgår en tid med svåra uppoffringar.

– En tid då livet rubbas i vårt land, ett avbrott som har bringat sorg till vissa, ekonomiskt svårigheter till många, och enorma förändringar i vardagen för oss alla, säger hon och tillägger att de som isolerar sig skyddar de sårbara.

– Vi kommer att lyckas.

Antalet bekräftat smittade i Storbritannien uppgick på söndagsmorgonen till närmare 48 000 sedan drygt 195 000 provtagningar gjorts.