Burvall Jonsson assisthjälte i svängigt derby

Det svängde rejält i annandagsmötet mellan Edsbyn och Bollnäs i elitserien i bandy.
Med tre assister hade Daniel Burvall Jonsson ett finger med i det mesta som hände när hans Edsbyn vann med 5–4 och knep två poäng.
Laget fick därmed revansch efter 1–4-förlusten mot Bollnäs för en månad sedan.
Bandy • Publicerad 26 december 2019
Edsbyns Jonas Edling jublar efter sitt 5–3-mål i den andra halvleken i annandagsbandyn.Foto: Ulf Palm/TT

Med några minuter kvar att spela såg lagkaptenen Jonas Edling ut att ha avgjort matchen till Edsbyns fördel när han satte 5–3. Men Bollnäs Christian Mickelsson reducerade på övertid vilket bäddade för några nervösa minuter för hemmafansen i Edsbyns bandyarena under en tillställning som redan då innehöll det mesta.

– Det var en tajt och jämn match med bra atmosfär. Det var riktigt kul, säger Daniel Burvall Jonsson till Bandypuls om tillställningen.

Fick revansch

För i en målrik första halvlek turades lagen om att ta ledningen i matchen innan de 4 109 supportrarna på plats fick se Bollnäsfostrade Marcus Persson ge Edsbyn ledningen när han sköt in 4–3 på halvvolley.

Som så ofta den här dagen gjorde han det på passning från Daniel Burvall Jonsson som stod för en avig dribblingsräd på offensiv planhalva. Målet var Marcus Perssons andra den här säsongen och kunde knappast ha kommit vid ett viktigare tillfälle.

Bollnäs reducerade men kom aldrig tillbaka – trots att laget med bara sekunder kvar av matchen jagade det där efterlängtade kvitteringsmålet. I stället fick Edsbyn revansch från förlusten mot Bollnäs i november.

"Riktigt skönt"

– Det är riktigt skönt att få revansch. Den matchen var vi inte alls nöjda med, säger Burvall Jonsson till Bandypuls.

– Vi vill att spelet ska stämma i längre stunder, men vi är på rätt väg, fortsätter han.

Edsbyn tog två poäng men är fortfarande tvåa i tabellen – en poäng bakom ledande Villa Lidköping. Trots att fjolårets mästarlag oväntad tappade poäng mot AIK i ett 3–3-möte.

På annat håll tog Hammarby en viktig seger mot Sirius (5–3) medan ett formsvagt Vänersborg förlorade bottenmötet mot Frillesås. Vänersborg har nu sju förluster på de åtta senaste matcherna.