1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Brottsmisstänkt dansk stoppas i USA

Thorbjørn Olesens juridiska bekymmer får fortsatta konsekvenser även på golfbanan. Dansken är avstängd på Europatouren och nu stoppas dansken även på USA-touren.
Thorbjørn Olesen lämnar domstolen i London. Arkivbild.
Foto: Matt Dunham/AP/TT

De två största golftourerna stoppar Thorbjørn Olesen på grund av att han står åtalad för bland annat sexuellt ofredande under en flygning.

"Vi ser ytterst allvarligt på detta. Vi känner till att Europatouren stängt av honom och det är ett beslut vi stödjer", skriver en talesperson för den amerikanska PGA-touren i ett skriftligt uttalande.

Olesen spelar för närvarande inte på USA-touren, men avstängningen gäller även kommande tävlingar.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för 99 kr! (ord pris 597 kr)

Den 29-årige dansken är rankad 69:a i världen och har vunnit fem tävlingar på Europatouren.

Olesen har nekat till anklagelserna under rättegången som pågår i London. Förberedande förhandlingar återupptas i december med nya förhör och vittnesmål och själva huvudförhandlingen väntas inte bli av förrän i maj nästa år.

Fram tills dess får dansken alltså inte spela proffsgolf i Europa eller USA. Det innebär att han missar bland annat US Masters i april och flera tävlingar i Europa.

– Thorbjørn Olesen är fortsatt avstängd från Europatouren, medan rättssaken pågår, säger en talesperson för Europatouren.

Olesen greps på flygplatsen Heathrow den 29 juli, misstänkt för bland annat sexuellt övergrepp. Han anklagas för att ha urinerat mellan sätena och gjort sig skyldig till våldsamt motstånd.