1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Åttonde raka ligatiteln för Juventus

Juventus har säkrat scudetton i Italien för åttonde året i rad.
Nu är Cristiano Ronaldo förste spelaren någonsin att lyckas vinna Premier League, La Liga och Serie A.
Cristiano Ronaldo (till vänster) och hans Juventus kan fira en ny ligatitel.
Foto: Luca Bruno

Tidigare under lördagen firade Juventus damer ligatiteln i Serie A. Nu kan klubbens herrlag göra det samma – för åttonde säsongen i rad.

Dagens 2–1-seger hemma mot Fiorentina innebär att "Den gamla damen" är ointagliga 20 poäng före tvåan Napoli som har sex matcher kvar att spela.

Det började dock darrigt för hemmalaget i Turin. Nikola Milenkovic gav nämligen Fiorentina ledningen redan i den sjätte minuten – men Juventus skulle resa sig.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för 99 kr! (ord pris 597 kr)

"Ett bra år"

Kvitteringen kom en halvtimme senare när Alex Sandro nickade bollen i nät.

I den andra halvleken fullbordades sedan vändningen när German Pezzella styrde in Cristiano Ronaldos inspel i eget mål.

Efter slutsignalen var det en lättad portugis som mötte pressen. Nu kan superstjärnan stoltsera med att ha vunnit Premier League (Manchester United), La Liga (Real Madrid) och Serie A – något ingen annan spelare har lyckats med.

– Jag är väldigt glad. Jag vann den italienska titeln i min första säsong. Det har varit ett bra år för Juventus. Vi vann Supercupen men självklart gick det inte bra i Champions League, säger Ronaldo.

Ronaldo stannar kvar

Plåster på såren, alltså, för Juventus efter att storklubben i veckan åkte ut ur Champions League mot Ajax i kvartsfinalen.

– Men Champions League finns kvar nästa år, säger Ronaldo till La Gazzetta dello Sport och passar samtidigt på att ge ett löfte:

– Jag stannar kvar i "Juve". Tusen procent säkert.

Totalt har Juventus tagit hem 34 ligatitlar (36 om man räknar med de två från säsongerna 2004/2005 och 2005/2006 som de fråntogs på grund av Calciopoli-skandalen).