1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Åklagare: Mycket talar för åtal mot SD-ledamot

Det är troligt att Sverigedemokraten Patrick Reslow kommer att åtalas misstänkt för bedrägeri, uppger chefsåklagare Joakim Zander, som har lett den nu färdigställda förundersökningen mot riksdagsledamoten.
Patrick Reslow (SD). Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery/TT

Förundersökningen har skickats till Patrick Reslow, som fram till den 1 november har möjlighet att invända mot innehållet. Huruvida någon invändning kommer kan riksdagsledamotens försvarsadvokat Jan-Anders Hybelius inte svara på ännu, eftersom han inte tagit del av utredningen.

– Först måste jag läsa den, säger han till TT.

Reslow är misstänkt för att ha låtit skattebetalarna stå för boendekostnader under flera tjänsteresor där hans familj varit med. Ett antal hotell har uppgett att riksdagsledamoten bokat in flera personer för sina vistelser, men han har inte gjort några avdrag för medföljande när han yrkat på ersättning från riksdagen.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för 99 kr! (ord pris 597 kr)

Uppgifterna kom fram i samband med att Aftonbladet granskade riksdagsledamoten förra året.

"Precis som tidigare följer vi ärendet noggrant, och avser invänta ytterligare information kopplat till resterande delar av den pågående rättsprocessen", heter det i en skriftlig kommentar till TT från Sverigedemokraternas presschef Henrik Gustafsson.

Misstankarna om bedrägeri i samband med en tjänsteresa till Singapore, som också riktats mot Reslow, har lagts ned av Zander.