18-åring frälste Rosengård i guldjakten

Rosengård fortsätter att vinna i jakten på SM-guldet.
Men segern satt långt inne borta mot jumbon Kungsbacka.
Inhopparen Anam Imo räddade serieledaren när hon avgjorde det damallsvenska fotbollsmötet, 2–1, med elva minuter kvar.
Fotboll • Publicerad 28 september 2019
Rosengård fick jubla borta mot Kungsbacka. Arkivbild.
Rosengård fick jubla borta mot Kungsbacka. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Den nigerianska VM-anfallaren nickade in avgörandet i den 79:e minuten efter att varit på planen i 20 minuter. Därmed räddade hon Rosengård från ett fiasko i jakten på klubbens första SM-titel sedan 2015.

– När vi bytte in Anam Imo kunde vi öka luftstyrkan i det offensiva straffområdet och vi kunde börja slå in en del inlägg från kanterna. Det blev den avgörande faktorn i dag, säger Rosengårdstränaren Jonas Eidevall till .

Pangstart

Skånskorna fick annars en pangstart borta mot Kungsbacka när Anna Anvegård gjorde 1–0 redan efter nio minuter. Men hemmalaget, som bara har vunnit en match hittills under säsongen, stretade emot och såg till att ställningen var 1–1 i paus sedan lagkaptenen Lina Gerhardsson kvitterat i 23:e minuten efter ett misstag av bortaförsvaret.

Rosengårds Jelena Canković missade också en straff i 88:e.

"Vänta och se"

Rosengård toppar serien på 44 poäng, tio poäng före Vittsjö som har en match mindre spelad.

Serieledaren har tre matcher kvar att spela. Vittsjö möter trean Göteborg i morgon söndag och skulle det bli kryss där, samtidigt som Kristianstad tappar poäng mot Piteå, är guldet i princip säkrat för Rosengård.

– Ja, nu är det bara att vänta och se, säger Jonas Eidevall.

Samtidigt gick Limhamn/Bunkeflo miste om viktiga poäng i bottenstriden. Tredjejumbon hade 1–0 hemma mot Växjö, men tappade till 1–1 och det blev också slutresultatet i Malmö. LB07 har fyra poäng ner till Djurgården på nedflyttningsplats.