Annons
Nyheter

Vägdrama med våldsam lastbilschaufför

En lastbilschaufför misshandlade på måndagen flera poliser i samband med en polisinsats mellan Örebro och Lindesberg. Han misstänks vara drogpåverkad och en förundersökning gällande fyra brott har påbörjats.
Brott • Publicerad 27 april 2020
Under måndagen utspelade sig ett våldsamt drama på vägen mellan Örebro och Lindesberg. Arkivbild.
Under måndagen utspelade sig ett våldsamt drama på vägen mellan Örebro och Lindesberg. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det hela började med att chauffören var nära att köra på andra fordon med sin lastbil, varpå polisen stoppade honom och kontrollerade nykterheten. Mannen var nykter och lugn när polisen pratade med honom om körningen.

Polisen sade sedan till chauffören att köra fram till en rasplats, men när polisen där skulle prata med honom lyssnade mannen inte, utan körde i väg. Han körde mot en polis som fick kasta sig undan för att klara sig, och kastade en glasflaska eller glasburk i huvudet på en annan.

Annons

Till slut lyckades polisen stoppa lastbilen med spikmattor, men i samband med gripandet sparkade chauffören en polis i magen och orsakade en huvudskada på en annan.

– Totalt blev tre poliser skadade, men ingen allvarligt och ingen behövde uppsöka sjukvård, säger polisens presstalesperson Christina Hallin.

Lastbilschauffören är en man i 55-årsåldern, och polisen misstänker att han var drogpåverkad.

– Vi vet inte vad det är för en person eller varför han blev så våldsam. Det har tagits ett blodprov för att kontrollera om han har droger i sig, säger Hallin.

Under eftermiddagen hålls förhör med mannen, som är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri, försök till grovt våld mot tjänsteman samt våld mot tjänsteman.

– Men det kan läggas till eller tas bort misstankar under förundersökningens gång, säger Hallin.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons