Annons
Nyheter

FBI: Skott vid militärflygplats ett terrordåd

USA • Publicerad 21 maj 2020
Den amerikanska marinens flygplats Corpus Christi i Texas. Arkivbild.
Den amerikanska marinens flygplats Corpus Christi i Texas. Arkivbild.Foto: Eric Gay/AP/TT

En säkerhetsvakt fick lättare skador när en angripare öppnade eld vid den amerikanska marinens flygbas Corpus Christi i delstaten Texas på torsdagsmorgonen. Angriparen, som ännu inte har identifierats, sköts ihjäl.

Skottdådet utreds som terrorbrott.

Annons

– Vi har fastställt att händelsen i morse vid marinens flygbas Corpus Christi är terrorismrelaterad, säger Leah Greeves vid FBI till ABC News.

Angriparen kom till flygbasen i en bil som stoppades med hjälp av vägbarriärer. Då lämnade personen fordonet och började skjuta.

FBI utesluter inte att ytterligare en person kan ha varit inblandad i dådet och i så fall befinner sig på fri fot, rapporterar ABC News.

Marinen utfärdade en varning för att uppehålla sig i området under attacken. Flygplatsen stängdes också i samband med händelsen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons