Annons
Nyheter

Försvunne mannen återfunnen – i ödetorp

Den försvunnen mannen norr om Sätila hittades under fredagsmorgonen.
– Han är vaken och talbar, mycket mer än så vet jag inte än, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.
Sätila • Publicerad 20 september 2019
Polisen använde sig under natten av bland annat helikopter för att hitta den saknade mannen. ( Arkivbild)
Polisen använde sig under natten av bland annat helikopter för att hitta den saknade mannen. ( Arkivbild)Foto: Stina Stjernkvist/TT

Med hjälp av bland annat helikopter letade polisen efter en äldre man i Sätilatrakten som anmäldes som försvunnen under torsdagskvällen. Under fredagsmorgonen, klockan 8.15, hittades han.

– Han hade letat sig till ett ödetorp i trakten, vi har inte ens hunnit fram till platsen än. Så mer vet jag inte, säger Peter Adlersson.

Annons

Mannen bedömdes vara vid god vigör, men fördes till sjukhus enbart för kontroll.

Polisen fick in anmälan vid 20-tiden på torsdagen, den 85-årige mannen som är boende norr om Sätila ska ha försvunnit någon gång mellan klockan 16.30 och 19.15.

– Vi är ute med patruller, hundpatruller och helikopter och håller även på med att planera för hur vi ska gå vidare när det ljusnar, säger Martin Hellberg, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, vid 04-tiden på fredagen.

För att få tillgång till mer resurser för det fortsatta sökandet inledde polisen en så kallad särskild händelse.

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Jonas BörjessonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons