Annons
Nyheter

Patient smittades på sjukhus – avled

Coronaviruset • Publicerad 15 maj 2020
En patient som vårdades på en kirurgavdelning har avlidit i sviterna av covid-19 sedan personen smittats under sin vårdtid. Arkivbild.
En patient som vårdades på en kirurgavdelning har avlidit i sviterna av covid-19 sedan personen smittats under sin vårdtid. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En patient som vårdats på en kirurgavdelning vid Blekingesjukhuset i Karlskrona har avlidit i sviterna av covid-19 efter att personen smittats under sin vårdtid, uppger Region Blekinge på en presskonferens. Ytterligare en patient som vårdas på sjukhuset har smittats.

– Det är ytterst beklagligt att det här har hänt, säger smittskyddsläkare Bengt Wittesjö.

Annons

Hittills har sju anställda på avdelningen konstaterats smittade, uppger regionen. Det finns misstanke om att fler ur personalen är smittade och för närvarande råder intagsstopp av patienter på kirurgavdelning 49 på sjukhuset i Karlskrona.

Misstänkt smitta bland personalen har varit känd sedan en tid tillbaka, men det var under torsdagen som sjukhuset kunde konstatera att en patient också smittats på avdelningen. Då startades en smittspårning bland tidigare inlagda patienter.

– Vi har totalt ringt upp 140 patienter. Ingen av dem var allvarligt sjuka. Tre av dem hade lindriga symtom. Det kan vara allergi eller förkylning eller lindrig corona, säger Claes Hjalmarsson, verksamhetschef vid kirurgkliniken.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons