Annons
Nyheter

Mordförsök i Södertälje – två skottskadade

Två män i 20-årsåldern har skadats i en skottlossning i Södertälje. Ingen misstänkt har gripits för dådet.
Brott • Publicerad 14 maj 2020
Två personer har skadats i en skottlossning i Södertälje. Arkivbild.
Två personer har skadats i en skottlossning i Södertälje. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Flera personer i stadsdelen Bårsta larmade vid 14.30-tiden på torsdagen om att de hört smällar som uppfattades som skottlossning. När polisen kom till platsen hittades två skadade personer, som fördes till sjukhus. Polisen har inga uppgifter om skadeläget.

Dådet skedde i närheten av en matvarubutik, enligt polisen.

Annons

– Sedan har de här två personerna som är skottskadade tagit sig till en snabbmatsrestaurang. Hur de har tagit sig dit är för mig oklart, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid polisen i region Stockholm.

Händelsen rubriceras som försök till mord. Polisen söker efter en eller flera gärningsmän och genomför undersökningar på plats.

Enligt Aftonbladets reporter på plats har skott gått in i en matvarubutik, men även i en frisörsalong och i en lägenhet en bit från den avspärrade platsen.

– Vad vi förstår har det varit förlupna kulor, säger Mats Eriksson och bekräftar att det skett vid matvarubutiken, en annan inrättning och ett bostadshus.

– Där ska vi genomföra en teknisk undersökning.

Detta skrivs som tre fall av framkallande av fara för annan.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons