Annons
Nyheter

Man hotade att skjuta människor i Haparanda

Brott • Publicerad 24 april 2020
En man greps efter att ha blivit hotfull i Haparanda. Arkivbild.
En man greps efter att ha blivit hotfull i Haparanda. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En äldre man greps av polis i Haparanda på torsdagen efter att ha hotat människor med en laddad älgstudsare, enligt uppgifter till Norr Media.

Larm kom till polisen strax efter lunch om att mannen betedde sig hotfullt vid en fastighet i centrala Haparanda. Tre patruller ryckte ut och ringade in området.

Annons

– Han har hotat att skjuta en hund och flera personer som var där. Min pappa hörde hur han laddade studsaren, säger en uppgiftslämnare till Norr Media.

Polisen bekräftar att en man är misstänkt för att ha hotat personer med ett vapenliknande föremål, men har inte offentliggjort några fler detaljer om brottet.

Mannen släpptes senare under dagen efter beslut av åklagare, men han är fortfarande misstänkt för grovt olaga hot och en polisutredning pågår.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons