Annons
Nyheter

Häktad för mordbrand med högerextrem koppling

Brott • Publicerad 24 april 2020
En man i 20-årsåldern har häktats misstänkt för mordbrand och stämpling till allmänfarlig ödeläggelse. Arkivbild.
En man i 20-årsåldern har häktats misstänkt för mordbrand och stämpling till allmänfarlig ödeläggelse. Arkivbild.Foto: Jan Collsiöö

En man i 20-årsåldern har häktats av Nacka tingsrätt misstänkt för mordbrand och stämpling till allmänfarlig ödeläggelse.

– Brotten är begångna i en kontext av våldsbejakande högerextremism, säger vice chefsåklagare Henrik Olin, Riksenheten för säkerhetsmål, till TT.

Annons

Den misstänkta mordbranden skedde på en minkfarm i Sölvesborg i slutet av oktober förra året. Stämplingsbrottet skedde enligt åklagaren i mannens dåvarande bostad i Nacka i mitten av juni förra året.

– Stämplingen har inte lett till något fullbordat brott, säger Henrik Olin.

Den nu häktade mannen förnekade enligt åklagaren stämplingsbrottet under häktningsförhandlingen. När det gäller mordbranden tillstod mannen att han varit på platsen.

Enligt Henrik Olin handlar det om djurrättsaktivism ur ett högerperspektiv.

– Vilket kanske är lite ovant, men så är det, säger han.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons