Annons
Nyheter

M vill göra upp om företagsstöd med opposition

Coronaviruset • Publicerad 22 april 2020
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson vill göra upp om företagsstöd med C, L, KD och SD. Arkivbild.
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson vill göra upp om företagsstöd med C, L, KD och SD. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Moderatledaren Ulf Kristersson vill att krisdrabbade företag snabbt ska få direktstöd.

"Min ambition är nu att samla en majoritet i riksdagen för detta – och därmed i ytterligare en fråga driva regeringen till att göra rätt saker för att rädda jobben", skriver han på Facebook.

Annons

"Jag hoppas att vi tillsammans med L, C, KD och SD kan föra konstruktiva samtal i finansutskottet, nu när alla förslagen är på bordet".

Alla dessa partier vill se ett nytt stöd till företag som tappat stora delar av sin omsättning på grund av virusutbrottet.

C och L förhandlar med regeringen om detta, men hittills har finansminister Magdalena Andersson (S) sagt nej.

På tisdagen var Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni tydlig med att hon tänker förhandla med regeringen, inte i riksdagen.

– Budgetsamarbetet sker inom våra fyra partier och det är där vi ska se till att vi får igenom så mycket som möjligt, sade hon då.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons