Efter explosionen: ”Vi har en del spaningsuppgifter”

Polisen påbörjade under onsdagsförmiddagen en teknisk undersökning efter explosionen i en bil i Fritsla.
– Vi har en del spaningsuppgifter som vi kommer jobba på med. Jag hoppas att det kommer att klarna framöver, säger Stina Frenning, polisens förundersökningsledare.
Foto: Joakim Eriksson Agena Foto

Det var vid 03.20 som larmet om explosionen kom. När polisen kom till platsen visade det sig att det skett en explosion i motorrummet på en personbil som stod parkerad på en garageuppfart. Bilder från platsen visar att bilens motorhuv fått större skador.

– Ägaren ska ha upplevt att det small till något i bilen, sa Bo Sandström, inre befäl hos Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund, till BT vid 04-tiden.

Under förmiddagen påbörjade polisens tekniker en undersökning av bilen. Händelsen utreds i nuläget som skadegörelse.

Någon misstänkt för explosionen finns ännu inte, men polisen planerar att göra förhör.

– Vi har många som vi ska höra. Jag kan i nuläget inte säga om det är riktat mot någon person eller indirekt mot någon, säger Stina Frenning.

Polisen tog rester i beslag direkt efter explosionen. De ska nu analyseras.

– Troligtvis har det slängts en banger mot bilen, sa Johan Ahrne, stationsbefäl hos polisen i Borås till BT på onsdagsmorgonen.

Läs mer

Bollebygd

Tillgänglighetskrav fördröjer bostäder i Töllsjö

Det blev inget bygglov beviljat för nya bostäder i närheten av skolan i Töllsjö. Samhällsbyggnadsnämnden återremitterade ärendet för att få ett förslag på hur samtliga lägenheter kan uppfylla tillgänglighetskraven för flerbostadshus.

Herrljunga

Nu kartläggs räddningstjänstens arbetsmiljö

Herrljunga kommun tar nya tag i frågan om räddningstjänstens omorganisation. Nu ska arbetsmiljön kartläggas genom en enkät och intervjuer innan arbetet med organisationen fortsätter.

Bollebygd

Närgångna bilder av naturen

Britt-Marie Pålsson i Bollebygd hittar motiven för sina fotografier i naturen, framför allt är det blommor som får henne att ta fram kameran.

Herrljunga

Många planer för nybyggen i Herrljunga

Kommun vill växa och har fokus på detaljplaner för bostäder. Flera planer är klara eller nära slutskedet.

Bollebygd

Bollebygd är en trygg kommun

Bollebygd är en trygg kommun att bo i, enligt den enkätundersökning om upplevd trygghet som Bollebygds invånare kunde fylla i under november.

BT-experimentet

Prova  i̶n̶t̶e̶ detta hemma – labba med BT och Navet

Här finns senaste experimenten – och alla lösningar.