1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Kraftigt åskoväder över Sjuhärad – utryckningar och 2 000 strömlösa

Det åskade och regnade kraftigt över Sjuhärad på natten till torsdagen.
Räddningstjänst åkte på flera larm om brand, blixten ska ha slagit ner på Hässleholmen och det blev strömavbrott i Bollebygdsområdet.
Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
Foto: DR. SCOTT M. LIEBERMAN

Klockan 01.23 kom larm om brand i en villa på Hässleholmen i Borås. Räddningstjänst skickades till huset där det ska ha kommit rök från källaren efter att åskan gått.

– Blixten hade de facto slagit ner där. Det hade svett lite in i väggen från en ledning. Ingen brand, men lite rök i huset på grund av detta. Vi ventilerade, men ingen brandsläckning, säger Bo Sandström, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Ingen person ska ha skadats fysiskt vid händelsen.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för 99 kr! (ord pris 597 kr)

Det kom även larm om brand i en villa mellan Rävlanda och Bollebygd, vid klockan 01.46. Elva brandbilar från Bollebygd, Rävlanda och Hindås skickades till området liksom ambulans, uppger SOS Alarms händelseinformation klockan 02.30.

– Någon rapporterade på avstånd om åsknedslag och brand i villa, men där hittade vi ingenting, säger Sandström.

Och vid klockan 02.13 larmades SOS även om en eventuell brand i en trappuppgång vid korsningen mellan Kungsgatan och Järnvägsgatan i centrala Borås. En person ska ha tyckt sig se lågor i trappuppgången, enligt uppgift till SOS som vid klockan 02.30 meddelar att fem brandbilar samt ambulans skickats dit.

– Där hittade vi ingenting heller. Så vi har avskrivit det och återgått, säger Bo Sandström.

Vattenfall uppger att 2 520 kunder är strömlösa i och kring Bollebygds kommun vid 02-tiden. De drabbade kunderna ska inledningsvis finnas ända fram till Sandared åt Boråshållet och även i Marks och Härryda kommuner.

Avbrottet ska ha inträffat klockan 01.52. Enligt Vattenfalls händelsekarta påverkas vid 09.30 fortfarande de nordvästra delarna av Marks kommun av strömavbrotten.