Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan några större nyhetshändelser i Sjuhärad.
Publicerad 26 mars 2020

Här saknas innehåll

Sverige

Coronapandemin har skapat mycket oro i Sverige och världen. Men allt kan inte skyllas på coronaviruset, det fick en kvinna i Göteborg erfara, rapporterar Sveriges Radio P4 Göteborg.

Annons

Kvinnan hade fått sitt körkort indraget efter att i februari ha kört för fort och ville få tillbaka det direkt. Som skäl angav hon risken för att smittas av coronaviruset i kollektivtrafiken.

Men förvaltningsrätten i Göteborg säger nej, Transportstyrelsens beslut att körkortet ska vara indraget i två månader ska gälla.(TT)

En kvinna följde i mars i fjol med en manlig bekant hem för en fest i Östersunds kommun. På morgonen vaknade hon av att han höll fast och våldtog henne.

Mannen, som är i 20-årsåldern, har nu av Östersunds tingsrätt dömts till två års fängelse, rapporterar lokala medier.

Förutom fängelsedomen döms mannen att betala 115 000 kronor i skadestånd till kvinnan. (TT)

Världen

Antalet personer som avlidit sedan de insjuknat i covid-19 har passerat 1 000 i USA, enligt en sammanställning av Johns Hopkins University. Värst drabbat i landet är staden New York, med 280 dödsfall.

Totalt har fler än 68 500 personer bekräftats smittade av det nya coronaviruset i landet.

USA har det tredje största antalet bekräftade fall i världen, efter Kina och Italien. (TT)

Australiern Brenton Tarrant har erkänt sig skyldig till moskéskjutningarna i Christchurch i Nya Zeeland för ett år sedan.

Annons

Han erkänner 51 mord, 40 mordförsök och ett terrorbrott. Erkännandet skedde via videolänk från fängelset i Auckland, enligt rikspolischefen Mike Bush.

Tarrant pekas ut som den man som gick in i al Noor-moskén i centrala Christchurch och öppnade eld, mitt under fredagsbönen. En andra skjutning ägde rum i Linwood-moskén.(TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons