Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Misstänkt drograttfylleri på Norrby i Borås. Man knivskuren i Göteborg.
Publicerad 7 januari 2020
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Vid 02-tiden på natten till tisdagen stoppades en bilförare på Norrby i Borås, misstänkt för drograttfylleri.

Mannen togs in för förhör och släpptes sedan, men är fortfarande misstänkt för rattfylleri under påverkan av narkotika.

Sverige

Annons

En man i 65-årsåldern har blivit knivskuren i Göteborg under måndagskvällen.

– Han ska ha blivit stucken i armen, säger Peter Nordengard, polisens presstalesperson vid polisen i Väst, till Göteborgs-Posten.

Det råder fortfarande oklarheter kring dådet, det finns exempelvis ingen fastställd brottsplats. Larmet kom från Hisingen men offret hittades flera kilometer bort.

Mannens skadeläge är oklart. Ingen har gripits. (TT)

Något har exploderat i en loftgång i ett flerfamiljshus i Jakobsberg norr om Stockholm. Larmet nådde polisen vid 23-tiden på måndagskvällen.

En lägenhetsdörr och ett räcke har skadats, ingen människa har kommit till skada.

Polisen har spärrat av området och förhör vittnen på platsen. Nationella bombskyddet är på väg för en undersökning. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts. (TT)

Här saknas innehåll

Världen

Minst 30 människor dödades när en bomb detonerade i Bornoprovinsen i nordöstra Nigeria på måndagen, uppger vittnen. Ytterligare ett 30-tal personer uppges vara skadade.

Explosionen inträffade sent på eftermiddagen på en bro i närheten av en marknad i Gamboru, på gränsen mot Kamerun.

Två källor från regionala grupper som bekämpar Boko Haram bekräftar för Reuters att attacken ägt rum.

Annons

Ingen har ännu tagit på sig dådet. Boko Haram, numera också känd som Iswap med kopplingar till terrorrörelsen IS, har den senaste tiden intensifierat attacker mot byar och mot militära anläggningar i området. (TT)

Chiles högsta domstol har dömt svenska hygien- och skogsbolaget SCA:s dotterbolag i landet till böter på motsvarande drygt 140 miljoner kronor.

SCA och konkurrenten CMPC ska åren 2010 och 2011 ha ingått i en kartell på toapappersmarknaden i Chile. Bolagen döms till samma bötesbelopp.

2015 uppgav Chiles ekobrottsmyndighet att företagen hade samarbetat i åtminstone ett årtionde. SCA har tidigare uppgett att CMPC tvingade in företaget i kartellen. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Jenny FöranderSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons