1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

I Borås har en man gripits för misshandel.
Runt om i landet brinner det fortsatt och räddningstjänsterna hoppas på gynnsammare väder framöver.
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

En kvinna blev slagen med bland annat någon form av tillhygge på en adress i Borås sent på onsdagskvällen. Enligt polisen ska hon ha fått lindrigare skador. En man har gripits, misstänkt för misshandel. Mannen är känd av polisen sedan tidigare.

Under gårdagskvällen stannades en kvinna i 25-årsåldern misstänkt för rattfylleri i Skene. Kvinnan togs med till stationen efter att ha blåst positivt vid poliskontrollen.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för 99 kr! (ord pris 597 kr)

Sverige

Branden i skånska Hästveda har avtagit, vinden har mojnat och luftfuktigheten ökat under natten.

– Det ryker väldigt mycket men nu är det inga öppna lågor, men det kan ändras i morgon, säger Joakim Ilmrud, räddningsledare, till TT.

Branden är inte släckt, värmespridning under marken kommer ligga kvar under lång tid. De som tidigare evakuerades har vid klockan 02 ännu inte kunnat återvända hem.

– Vi tror att det ska bli gynnsammare väderförhållanden framåt helgen, säger Joakim Ilmrud.

En brand norr om Gnosjö i Jönköpings län upptäcktes av privatpersoner som såg en rökpelare i skogen. Polisen uppmanade under kvällen boende att vara mentalt förberedda på att snabbt eventuellt hitta ett tillfälligt boende. Flera helikoptrar har vattenbombat, bland annat med förstärkning från Försvarsmakten. Branden, som omfattar uppemot 150 hektar, bedöms inte vara under kontroll och släckningen kommer att pågå under natten och kommande dygn.

– Branden är ännu inte under kontroll. Vi jobbar på för fullt med att ringa in och begränsa branden, säger Henrik Dovrén, inre befäl.

I Markaryds kommun trodde man inledningsvis att det härjade flera bränder men så var inte fallet.

– Det var rök som låg på från branden i Hästveda, så det visade sig att det bara var en brand här, säger Niklas Henningsson, inre befäl vid räddningstjänsten och bekräftar också att branden i Markaryd nu är släckt. (TT)

Världen

Den ryske presidenten Vladimir Putin har anlänt till Vladivostok för sitt första toppmöte med Nordkoreas ledare Kim Jong-Un, uppger Kreml.

Samtalen väntas behandla de internationella sanktionerna mot Nordkorea och det säkerhetspolitiska läget.

– Jag hoppas att vi kan diskutera konkreta frågor gällande fredsförhandlingar på den koreanska halvön och våra bilaterala relationer, sade Kim till rysk tv när han på onsdagen korsade gränsen till Ryssland. (TT)

Amerikanska myndigheter har registrerat 695 fall av mässlingen hittills under året, vilket är den högsta siffran sedan sjukdomen förklarades utrotad i landet år 2000.

Sjukdomen finns nu i 22 stater, men de flesta fallen är koncentrerade till ett utbrott i staten Washington och två i New York.

Över hälften av fallen, 390, gäller barn i några ortodoxa judiska församlingar i Brooklyn, New York, som vägrar vaccinera sina barn. (TT)