1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Drograttfylleri i Bollebygd. Två inbrott i Sjuhärad.
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Polis stoppade två bilar i centrala Bollebygd strax efter klockan 02 på natten till påskdagen.

– Båda förarna till dessa fordon misstänks för rattfylleri under påverkan av narkotika, och jag tror även olovlig körning. Det hittades även mindre mängder misstänkt narkotika, säger Daniel Laakso, stationsbefäl vid Boråspolisen.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för 99 kr! (ord pris 597 kr)

Båda förarna samt en person till, som också misstänks för narkotikabrott, togs med av polis för provtagning.

Under natten till påskdagen har två inbrott upptäckts.

En person som kom hem till sin bostad i Kinnarumma såg att ytterdörren brutits upp.

Och på Östermalm i Borås upptäcktes också ett bostadsinbrott under natten, vid klockan 02.50. Inledningsvis är det oklart om något, och i så fall vad, stulits.

Inga personer är misstänkta på söndagsmorgonen.

Sverige

En kvinna ska ha blivit misshandlad av tre personer på Östlyckan i Alingsås under natten. Polisen larmades klockan 01.10 om att tre personer gett sig på kvinnan.

Men hon ska ha sparkat sig loss.

Kvinnan fick en smäll, men behövde inte föras till sjukhus, enligt Alingsåspolisen.

Ingen är gripen tidigt på påskdagens morgon.

Två män i 20-årsåldern som skottskadades i Helsingborg i natt har avlidit av sina skador, meddelar polisen.

De två fördes till sjukhus med mycket allvarliga skador.

Polisen larmades till platsen strax efter midnatt, där de två männen hittades.

Ett område har spärrats av och vid tretiden på natten mot påskdagen pågick en brottsplatsundersökning av polisens tekniker. Enligt TT:s fotograf på plats undersöks bland annat en bil som finns innanför avspärrningarna.

För att öka tryggheten har polisen ökat sin närvaro i området. (TT)

Världen

En serie blodiga bombdåd har inträffat i Sri Lanka. Minst 52 människor har dödats i detonationer vid flera kyrkor och hotell.

Många människor ska ha besökt kyrkorna i samband med påskfirandet när explosionerna inträffade. Siffrorna över antalet döda och skadade varierar. Nyhetsbyrån AFP rapporterar om minst 52 döda, med hänvisning till polisen. En talesman för ett sjukhus i huvudstaden Colombo uppger för Reuters att minst 280 personer har skadats i samband explosionerna.

Enligt polisen i landet rör det sig om sex explosioner som inträffat. Totalt ska tre kyrkor och tre hotell ska ha drabbats. Rapporter om explosioner har kommit från huvudstaden Colombo och staden Negombo några mil längre norrut. Enligt BBC ska explosioner även ha skett i Kochchikade, norr om Negombo, och i Batticaloa på landets ostkust.

Runt tio procent av landets i huvudsak buddhistiska befolkning är kristna.

Utrikesdepartementet uppger att det känner till explosionerna.

– Sveriges ambassad i New Delhi och konsulatet i Colombo står i kontakt med lokala myndigheter. Vi har inga uppgifter om drabbade svenskar i nuläget, men vi uppmanar svenskar på plats att höra av sig till sina anhöriga och följa lokala myndigheters råd, säger Diana Qudhaib vid UD:s presstjänst för TT. (TT)

Raket- och artillerield samt ett flertal explosioner har under tidiga natten mot söndag hörts i Libyens huvudstad Tripoli.

Strider mellan regeringstrupper och krigsherren Khalifa Haftars Libyens nationella armé pågick under hela lördagen. Vid midnatt stängde myndigheterna stadens enda fungerande flygplats, med motiveringen att flygsäkerheten inte kunde garanteras.

Enligt myndigheterna är flygplatsen inte skadad av de pågående striderna. (TT)

Det styrande militärrådet i Sudan har kommit överens med den stora proteströrelsen i landet om att fortsätta förhandla om en övergång till civilt styre.

– Vi har enats om att försöka nå en lösning som båda sidor är nöjda med, så att ett fredligt maktövertagande kan ske, säger Siddiq Yousef, en av proteströrelsens ledare.

Det är oklart om den största protestgruppen SPA kommer att presentera ett eget civilt råd under söndagen, vilket tidigare sagts. (TT)