1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Polisbil förstörd i Borås. Två personer anhållna för dubbla rån i Värmland.
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Vid 03-tiden utsattes en polisbil för skadegörelse på Hässleholmen i Borås. En patrull som var ute på uppdrag hade lämnat bilen vid Marklandsgatan och när de kom tillbaka till den ska bakrutan och lampor ha slagits sönder.

Polisen har gjort en anmälan om skadegörelse, men ingen är gripen på måndagsmorgonen.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för 99 kr! (ord pris 597 kr)

Sverige

En man och en kvinna i 20-årsåldern greps på söndagskvällen i Värmland och anhölls senare. De misstänks för rån respektive medhjälp till rån i Karlstad och Kil.

En man i 25-årsåldern greps under natten i Eslöv i Skåne. Vid tillslaget ska insatsstyrkan ha tagit sig in i en lägenhet där mannen befann sig. En rökgranat kastades in innan han kunde gripas, skriver Aftonbladet.

– Han misstänks för grovt olaga hot, säger Filip Nilsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Lund, till tidningen Han vill dock inte säga vad hotet handlat om.

Den gripne mannen förhörs ska förhöras under morgonen. (TT)

Och i Skurup slog höga lågor upp när det brann i och vid en container på en bilskrot.

Många enheter från räddningstjänsten larmades till platsen och branden kunde släckas. Polisen har gjort en anmälan om skadegörelse genom brand.

Världen

Ett jordskalv drabbade västra Iran nära den irakiska gränsen på söndagen. 75 personer skadades, de flesta lindrigt, uppger källor inom sjukvården. Endast en vårdas fortfarande för sina skador.

Jordskalvet hade enligt USA:s geologiska myndighet USGS magnituden 5,5.

2017 dödades mer än 600 människor och tusentals skadades i ett skalv med magnituden 7,3. År 2003 dödades 31 000 människor i ett skalv i provinsen Kerman, och staden Bam ödelades. (TT)

Minst 32 människor dog i jordskredet som inträffade i Indonesien på nyårsaftonen, meddelar landets myndigheter som nu avslutar sökandet efter fler överlevande. En person saknas fortfarande och många skadades i katastrofen.

Skredet orsakades av kraftiga regn i Javaprovinsen Jawa Barat.

Jordskred är vanliga i Indonesien. Mer än 20 människor omkom i oktober då ön Sumatra i landets västra delar drabbades. I juni 2016 omkom nästan 50 människor i ett skred i centrala Java. (TT)

Glitter, glamour och Lady Gaga. Golden Globe-galan bjöd på det mesta. Bohemian rhapsody" och "Green book" vann priser som bästa filmer och även Sverige fick vara med på ett hörn när Glenn Close vann pris för sin roll i Björn Runges "The wife".

Ludwig Göransson hade chans på pris för bästa originalmusik i en spelfilm, men fick gå hem utan en statyett. (TT)