Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Hot vid resecentrum i Borås och misshandel på Hässleholmen.
Publicerad 6 oktober 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Vid 00.30-tiden på natten till lördagen ska en man ha gjort sig skyldig till olaga hot vid Borås resecentrum.

Annons

– Jag vet inte riktigt varför, men han hotade två personer i en bil. En man och en kvinna, säger Kristian Boo, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Mannen, som är född 1990, omhändertogs för fylleri. Han misstänks för olaga hot samt narkotikabrott.

– Han hade lite misstänkt narkotika på sig, säger Boo.

En man ska ha blivit misshandlad utomhus vid Våglängdsgatan på Hässleholmen under natten till lördagen.

Händelsen inträffade strax före klockan 03.

– Han har åkt med ambulans till sjukhus, säger Kristian Boo, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Polisen har gjort en anmälan om misshandel.

Och på riksväg 41, i höjd med Kristineberg i Borås, stoppades en bilförare som misstänktes för drograttfylleri strax efter klockan 05. Föraren togs med av polis för provtagning.

Sverige

En kraftig brand bröt ut i Byggvaruhuset XL:s lokaler i Jämjö i Karlskrona kommun på fredagskvällen. Polisen misstänker mordbrand.

Annons

Ingen person ska ha skadats.

– Det är under kontroll nu och vi har lämnat. Deltidsstationen i Jämjö kommer att vara kvar för eftersläckning, säger Paul Birgersson, styrkeledare vid räddningstjänsten i Karlskrona, strax efter midnatt.

Inledningsvis är det oklart varför det börjat brinna.

– Vi har lyckats begränsa det till snickeribyggnaden, så det är snickeriet de förlorat, säger Birgersson.

Ingen person är misstänkt tidigt på lördagsmorgonen.

En man i 30-årsåldern knivhöggs på fredagskvällen i Sandviken.

Mannen larmade själv polis vid 19.30-tiden och anmälde att han blivit knivhuggen. Han fördes till sjukhus men ska inte vara livshotande skadad. Händelsen är rubricerad grov misshandel. Övriga omständigheter kring misshandeln är ännu oklara och ingen gärningsman är gripen..

– Ingen är frihetsberövad i nuläget, säger Andreas Örth, RLC-befäl vid polisregion Mitt. (TT)

Världen

Fyra personer har dödats och sju har skadats i nordöstra Angola. Dödsfallen kopplas till ett polistillslag mot personer som misstänks för diamantsmuggling.

Annons

Tre av dem dödades med machetes och en sköts till döds, rapporterar tv-kanalen TPA.

Runt 800 personer som beskrivs som olagliga invandrare har gripits av polis, som beslagtog runt 3 000 diamanter, 150 fordon och över 80 000 dollar i kontanter.

EU-domstolen kommer inte att granska den omstridda gymnasielagen som innebär att ensamkommande som fått nej på sin asylansökan kan få en ny möjlighet att stanna om de studerar.

Det betyder att ingen juridisk instans kan stoppa lagen som trädde i kraft i juli i år, rapporterar Sveriges Radio Ekot. (TT)

Närmare 1 000 personer har tvingats lämna sina hem vid Costa Ricas Stillahavskust på grund av översvämningar som orsakats av de kraftiga regn som började i torsdags.

Landets myndigheter har förberett 16 härbärgen för de 989 personer som hittills drabbats. Siffran väntas stiga eftersom väderprognoserna förutspår fortsatt nederbörd.

En man dödades tidigt på fredagen enligt lokala medier när ett träd föll över hans hem, men den uppgiften har inte bekräftats av myndigheterna.

Landets vägmyndighet meddelar att personal har skickats ut för att röja efter jordskred som blockerat vägar i stora delar av landet.

Grannlandet Nicaragua har utfärdat varningar på grund av kraftiga regn som drabbat landet. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons