Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En parkerad lastbil fick påhälsning av ett flertal gärningsmän under natten.
Publicerad 27 april 2020
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Vid 02.40-tiden får polisen larm om en pågående stöld ur en parkerad lastbil på Viared.

Det är ett vittne som uppmärksammade hur flera personer hade brutit upp bakdörren på en parkerad lastbil som stod parkerad på Viaredsområdet under natten till måndagen, samtidigt som chauffören låg och sov. Vittnet ser hur personerna flyttar över varor från lastbilen till en personbil.

Här saknas innehåll

Sverige

Annons

En lägenhet i ett flerfamiljshus i Örebro totalförstördes i en brand vid 20-tiden på söndagskvällen. Ytterligare fyra lägenheter fick rök-, vatten eller brandskador.

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand eftersom det är oklart hur branden startat.

– Det är stora värden, vi har inget annat att börja med. Det är flera lägenheter som är brandskadade och det finns ingen naturlig anledning till att det ska börja brinna, säger Kenneth Johannesson, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen.

En lägenhet är avspärrad för teknik undersökning. Polisen har ingen misstänkt i nuläget.

Bostäder i två portuppgångar fick utrymmas, men inga människor kom till skada. (TT)

En person som vårdas på en rättspsykiatrisk klinik i Helsingborg rymde under en promenad på söndagen, skriver Helsingborgs Dagblad.

Polisen uppger för tidningen att personen blev upphämtad av en bil, men vill inte gå in på fler detaljer på grund av sjukvårdssekretess.

Avvikandet skedde vid 15-tiden. En anmälan om främjande av flykt har upprättats. (TT)

Världen

Priset på den amerikanska WTI-oljan (West Texas Intermediate) svajar fortsatt. Under morgontimmarna föll priset på ett fat olja med över 9 procent, till 15 dollar. Det är dock fortfarande långt över bottennappet på minus 37 dollar per fat som noterades i den turbulenta handeln för en vecka sedan.

Priset på Nordsjöoljan (Brent) faller också, men bara med drygt 3 procent, till dryga 20 dollar per fat. (TT)

Annons

Australien lanserade på söndagen landets version av en mobillapp för smittspårning. Appen Covidsafe ska ge användarna information om de har befunnit sig i närheten av en person som konstaterats smittad.

Och appen var populär. På fem timmar laddades den ner av en miljon användare.

– Våra mest optimistiska förhoppningar var att nå en miljon på fem dagar, säger hälsominister Greg Hunt, som hoppas på minst tio miljoner nedladdningar. (TT)

Staffan LundgrenSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons